Paris'te iklim için somut adım

Paris'te iklim için somut adım
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Paris'te 2 yıl önce imzalanan çevre anlaşması COP21'in ardından aktörler Tek Gezegen Zirvesi'nde yeniden bir araya geldi.

REKLAM

Paris'te iklim değişikliğine uyumlu politikaların hayata geçişini hızlandıracak somut adımlar için Tek Gezegen Zirvesi yapıldı.

Zirve 2 yıl önce imzalanan COP21'in bir devamı niteliğinde.

Dünya Bankası Başkanı Kristalina Georgieva ülkelerin tümünün aynı iklim standartlarına uyum sağlaması gerektiğine vurgu yaptı:

"İklim için yatırım yap adlı bir platform oluşturduk; bunu mali açıdan gelişmeyi sağlamak için, yerel, ulusal ve kamu kaynaklarını arttırmanın yolu olarak görüyoruz. Bu sayede açıkları kapatabiliriz. Fon oluşturma kritik bir konu. Yeryüzünün farklı bölgelerinde düşük karbon seviyesi gerçekleşiyor. Fakat bu her yerde görülmüyor. Herkesi çok daha güçlü bir şekilde bir araya getirmeliyiz."

Avrupa Enerji Birliği Komiseri Maros Sefcovic özel sektörle işbirliğin önemine değindi:

"Özellikle Afrika gibi bölgelerde yatırım yapanların daha fazla güvence talep etmelerini anlıyorum. Bu yüzden onlara risk güvencesi olarak 4,1 milyar hacimde bir yatırım paketi sunacağız. Bunun anlamı basitçe gelin ve yatırım yapın eğer şüphe veya endişeniz varsa ilk kayıplar bizden olsun demek."

Euronews muhabiri Gregoire Lory Paris'ten bildiriyor:

"Bu zirvenin hedefi iki yıl önce verilen siyasi taahhütleri somut adımlara dönüştürmek. Fakat aynı zamanda, özel sektörün iklim değişikliğiyle mücadeleye daha aktif katılımını teşvik etmek."

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Almanya Başbakanı Merkel AB'nin yeni emisyon teklifini reddetti

Afrika iklim değişikliği konusunda en "savunmasız" kıta

İklim konferansında umut verici anlaşma