Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

'Yemen'de Fransa yapımı silahlar kullanıldı' iddiası

Yemen'de Alman silahları kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından Fransız yapımı silahların da bölgeye girdiği iddia edildi. Paris bu iddiayı reddediyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-18 12:49:02

'Yemen'de Fransa yapımı silahlar kullanıldı' iddiası

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Yemen'de devam eden iç savaşta Fransa yapımı silahların kullanıldığı iddiasını yalanladı. Fransa'da bir radyo kanalının konu ile ilgili sorusunu yanıtlayan Florence Parly, “Benim bilgime göre, Fransız silahları Yemen'deki hiçbir çatışmada kullanılmadı. Fransız silahlarının Yemen'de sivillerin ölümüne yol açtığı sonucuna götürecek benim elimde hiçbir kanıt yok” dedi.

Geçen hafta Disclose haber sitesinde, Fransa'nın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne sattığı tank, füze sistemleri de içinde olmak üzere ağır silahlarının Yemen savaşında kullanıldığı iddia edilmişti.

FRANSA'NIN EN ÇOK SİLAH SATTIĞI İKİNCİ ÜLKE: SUUDİ ARABİSTAN

Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın ardından dünyanın üçüncü büyük silah ihracatçısı konumunda. Paris'in en çok silah sattığı ülkeler arasında Suudi Arabistan ikinci sırada yer alıyor.

YEMEN İÇ SAVAŞI

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de devam eden iç savaşta ölen veya yaralananların sayısı 70 bine yaklaştığı söylense de bu sadece resmi rakam. İnsani yardıma ihtiyaç duyanların sayısının 22.2 milyon olduğu ülkede 8 milyonun ise açlık sınırında yaşadığı belirtiliyor.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

66_15

Haber Ara