Para değil insan lazım

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Para değil insan lazım
A
a

İHH Eskişehir Başkanı Musa Karadaş: Bizim para toplamak gibi bir derdimiz yok. Rızık Allah’tandır, böyle inanıyoruz. Bir yetim çocuğa 100 lira versek de vermesek de çocuğun karın doyacaktır.

Sütiş Eskişehir
Her şey para değil. Biz paradan daha çok gönüllü insanlar istiyoruz. Evet, parayla birçok şeyi çözersiniz kabul ediyorum ama paylaşmak, kardeşlik ve gönüllü insanlarla iyi şeyler yapmak daha güzel.
 
Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım, İHH Eskişehir Ekibi’ni ES TV’de ağırladı. İHH Eskişehir Başkanı Musa Karadaş, yeryüzünde iyilikten bahseden insanların sayısının azaldığını söyledi. İHH’nın 1993 yılında kurulduğunu anlatan Karadaş, “Dünyada 135 ülkede mazlumun, mağdurun ve garibin yanındayız. Kuraklığın, sel baskınlarının olduğu yerlerdeyiz, tsunami mağdurlarının ve yetimlerin de yanındayız. Sadece Müslüman ülkelerde faaliyet göstermiyoruz. Yardıma ihtiyacı olan insana dini sorulmaz” dedi.
Karadaş, yetimler için yaptığı çalışmaları şöyle aktardı: Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var isimli projemiz var. Sınıfların iyilikte birbirleriyle yarışmasını istiyoruz. Eğitim Bir-Sen ve Diyanet İşleri ile birlikte yürütüyoruz. Her sınıfın bir yetime sahip çıkmasını amaçlayan bir proje. Bizim çocukların ceplerindeki parayla işimiz yok. Bizim para toplamak gibi bir derdimiz de yok. Rızık Allah’tandır. Biz yetim bir çocuğa 100 lira versek de vermesek de o çocuğun karnı doyacak. Verdiğimiz para nedir ki? Bilmeyen insan düşmandır. Bu proje aleyhine şeyler yazılıp çizildi. Çocuklara paylaşmayı öğretmek... Kendisinden başka çocukların da olduğunu öğretmek. Öyle güzel şeyler yaşıyoruz ki… Çocuklara ‘sınıf mevcudu kaç’ diyorum. 32 diyorlar sonra hemen 33 diyorlar. Yetim çocuğumuz da var öğretmenim diyorlar.”
 
İHH Sosyal İşler Sorumlusu Zuhal Özcan da “Dört yıldır İHH’dayım. Kermesler düzenliyoruz. Çocukları çok seviyorum. Geleceğimiz olan çocuklar için bir şeyler yapmak üzere yola çıktım. Yetim Dayanışma Günü’nde Arnavutluk’a gittim. Üç yıldır devam eden yetim projesini takip ediyorum. Okullarda ve kuran kurslarında bilgilendirme yapıyoruz. 43 okulda 14 bin çocuğu sunum yaptık. Çok güzel geri dönüşümler oldu. Bencil bir toplum yetişiyor. Çocukların paylaşım ve duyarlılıkları artsın diye uğraşıyoruz. Amacımız çocukların harçlıkları almak değil” diye konuştu.
 
İHH Yetim Koordinatörü Kevser Atıcı “Eskişehir’de 70 yetim ailemiz var. 206 yetim çocuğumuz var. Başta kamu kuruluşları olmak üzere ziyaretler düzenliyoruz. Çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri etkinlikler düzenliyoruz. Fabrikalara, oyun salonlarına gidiyoruz. Çocuklar evlerinde anneleriyle kalıyor. Çocukların kendilerine olan güvenlerinin gelişmesini istiyoruz. Odunpazarı’nda Yetim Evi’miz var. Buraya haftada bir gün etüt için geliyorlar. Her salı yetim anneleri ve gönüllülerle birlikte gelir elde etmek için mantı yapıp satıyoruz. Annelerle örgü günü de yaptık. Annelerin de sosyalleşmesini istiyoruz. Yetim çocuklarına ayda 100 lira eğitim yardımı yapıyoruz. Biz öncelikle aile olmak istiyoruz” dedi.
 
Kısa notlar…
  • İHH Eskişehir olarak dokuz su kuyusu açtırdık. Son olarak Cibuti’de açıyoruz. Biz topladığımız parayı gönderiyoruz, merkez nerede ihtiyaç varsa orada su kuyusu açıyor. Su kuyularından birinin adı Eskişehir’dir. Bir su kuyusunun maliyeti 4 bin 500 dolar.
  • Çocukları Eskişehir’de yapılan Türkiye-Moldova maçına götürdük. Futbolcular da ‘yetim gülerse dünya güler’ sloganımızla sahaya çıktılar. Yetim çocuklarımızla futbolcularla sahaya çıktı. Çocuklar çok mutlu oldu.
  • Suriye’de 600 bin çocuğun yetim kaldığını düşünüyoruz. Katar’lı bir vakıfla birlikte Hatay, Reyhanlı’da yetim köyü açacağız. Yaklaşık bin çocuk barınacak.
  • Nijerya’da katarakt ameliyatı yapan bir hastanemiz var. Bir milyonuncu ameliyatı yapacaklar. Ücreti 250 lira… 250 lira bağış yapılarak bir insanın yeniden güzel bir şekilde görmesini sağlanabilir.
  • Yeryüzünde 200 milyon yetim var. İHH dünyada yaklaşık 90 bin yetimi sahiplendi. Sadece bir kilise vakfının baktığı yetim sayısı bir milyon. Sahip çıkılmayan yetim çocuk organ mafyası ya da fuhuş çetelerinin eline düşüyor. Dilendiriliyor…
  • Batı, misyonerlik yapıyor. Afrika’da adı Muhammed olan rahipler yetiştiriyorlar. İsimlerini özellikle değiştirmiyorlar. Kendilerine pazar açıyorlar. Tamamen kapitalist düşünceyle hareket ediyorlar.      
  • Yetim çocukları oyun oynamaya ya da geziye götürebilirsiniz. Yetimleri görev yaptığınız kuruma da davet edebilirsiniz. Çocukların eğlenmeleri elbette önemli ama öğrenmeleri de çok önemli.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi