Panzerle iki çocuğu öldüren polise ilk duruşmada tahliye!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kullandığı panzerin bir evin duvarını yıkıp 6 ve 7 yaşlarında iki kardeşin ölümüne neden olan tutuklu polis memuru ilk duruşmada tahliye edildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesi Karşıyaka mahallesinde, 3 Mayıs 2017 tarihinde, zırhlı polis panzeri belirlenemeyen bir nedenle, bir evin duvarına çarparak içeri girmişti.

Duvarını yıkarak girdiği odanın karşı tarafına kadar giden panzer yataklarında uyuyan 7 yaşındaki Muhammet Yıldırım ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olmuştu.

HDP: Polis sarhoş muydu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) olayın ardından yaptığı açıklamada, çocukların öldürülmesinin normalleştirilmeye çalışıldığını belirtmişti.

İçişleri Bakanlığı’na ve Valiliğe “görgü tanıklarının iddia ettiği üzere, akrep aracını kullanan polislerin sarhoş olduğu doğru mudur? Bu polisler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır” diye sormuştu.

HDP açıklamasında şöyle demişti: “Polisler tarafından öldürülmüş olan Uğur Kaymaz’dan, Nihat Kazanhan’dan, Tevriz Dora’dan, Berkin Elvan’dan ve ismini sayamayacağımız kadar çok nice çocuktan biliyoruz ki, hiçbir çocuğun öldürülmesi ‘kaza’ ya da ‘kader’ denilerek açıklanamaz, hafifletilemez, normalleştirilemez.

Bu olayın sorumluları hakkında derhal yasal işlemler başlatılmalı ve kamuoyu vicdanı ile evrensel hukuk kuralları çerçevesinde adalet sağlanmalıdır.”