Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Pandemi Kocaeli esnafının işlerini yüzde 70 düşürdü

Ahilik Haftası töreninde konuşan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı "Kadir Durmuş" Pandemi Kocaeli esnafının işlerini yüzde 70 düşürdü" dedi.

16 Eylül 2020 Saat: 05:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.958 kez okunmuştur

Pandemi Kocaeli esnafının işlerini yüzde 70 düşürdü
Pandemi Kocaeli esnafının işlerini yüzde 70 düşürdü

Her yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası da bu yıl pandeminin gölgesinde kaldı. Ahilik Haftası bu yıl kapsamlı programlarla, farklı faaliyetlerle kutlanamadı, sınırlı sayıda tören yapıldı. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bugün Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Pandemi sebebiyle törene katılım az olurken, programda Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük, Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer ve esnaf odası başkanları yer aldı.

BAZI PROGRAMLAR İPTAL
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bando takımı da törende hazır bulundu. Atatürk Anıtı'na çelengi Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş sundu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda açıklama yapan Başkan Kadir Durmuş şu ifadelere yer verdi:

“-Her yıl gerçekleştirdiğimiz Ahilik Haftası törenleri bu yıl Covid-19 sebebiyle az katılımcıyla kutlandı. Bazı programları da iptal ettik. İnşallah ülkemiz bu virüsten bir an önce kurtulur. Önümüzdeki yıllarda yine eskisi gibi neşeli ve kabalık olarak kutlarız.

ESKİSİ GİBİ İŞLER YOK
Koronavirüs sürecinden bütün esnaf etkilendi. Ama en çok kahveci esnafı, kantinci esnafı ve servis işletmecileri etkilendi. En çok onlar yara aldı. Esnafın yüzde 70 oranında işleri düştü. Berber esnafı açık ama eskisi gibi iş yapmıyorlar. Allah inşallah bizi bu musibetten kurtarır.”

Tören kapsamında daha sonra heyet Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ziyaretler gerçekleştirdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑