Pamukova’da Köylülerin ÇED Toplantısı Tepkisi

Pamukova’da Köylülerin ÇED Toplantısı Tepkisi

ÜZÜME VE ZEYTİNE SAHİP ÇIKTILAR

Pamukova ilçesinde Bacı Mahallesi’ne kurulması planlanan mühimmat fabrikasına tepki gösteren vatandaşlar, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kapsamında yapılacak “Halkın Katılımı Toplantısı”nı engelledi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Bacı Mahallesi’nde yatırım teşviki kapsamında 49 yıllığına kiralanan 5 dönüm arazide harp araç gereçleri ile silah mühimmatı, av fişeği, sivil patlayıcı, kimyasal imalatı, üretim ve depolama tesisi kurulacağını öğrenen vatandaşlar, tarımsal arazilerin zarar göreceği düşüncesiyle duruma tepki gösterdi.

DÖVİZLERLE SLOGAN ATTILAR

Mahalle halkını projeyle ilgili bilgilendirmek üzere köye gelen firma ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Toplantının yapılacağı kahvehane önünde ellerinde, “Zeytinime, üzümüme dokunma”, “Kimyasal sanayi değil, tarımsal sanayi istiyoruz”, “Zehir solumak istemiyoruz” ve “Tarımı yok sayamazsın” yazılı dövizlerle toplanan vatandaşlar slogan attı.

TESİSİ İSTEMİYORLAR

Toplantıyı engelleyen vatandaşlar bir süre sonra slogan atarak olaysız bir biçimde dağıldı.

Bacı Mahallesi muhtarı Ahmet Tokaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşim yeri, tarımsal arazi ve zeytin bahçelerine yakın alanda kurulması planlanan mühimmat ve kimyasal depolama tesisini istemediklerini söyledi.
KAYNAK:Pamukovahalk.com

Yayınlama: 04.07.2018
Düzenleme: 10.07.2018 11:05
952
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.