Büyük Torbalı

Pamuk üreticisin umutlu bekleyişi

Ülke genelinde birçok noktada pamuk üreticisine yakıt ve gübre primlerinin verileceği tarih netlik kazandı. İzmir’deki üreticilere prim desteklerinin ödeneceği tarih henüz belirlenmemesi nedeniyle ilçede umutlu bekleyiş başladı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Pamuk üreticisin umutlu bekleyişi
230 Görüntüleme
26 Şubat 2020 - 12:53
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İlçenin gelişen sanayisinin yanı sıra tarımsal alanda atılımlar devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü ve Torbalı Ziraat Odası da verimli arazilerde tarım üretimi yaparak ilçedeki üretimi arttıracak olan çiftçilere desteklerini sürdürüyor. Hasadı yapılan ürünler ülke içinde ve yurtdışındaki pazarlarda alıcı buluyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü de her sene kayıt yaptıran üreticilere ekilen ürünün her dekarına gübre ve akaryakıt desteği veriyor. Prim ödemelerinin bu sene ne zaman verileceği ise merak konusu oldu.
PRİM ÖDEMELERİ TARİHİ NET DEĞİL
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğüne kayıtlı pamuk üreticilerine her hasat döneminde topladıkları pamuk oranında prim destekleri veriliyor. 2018 yılında 30 bin dekarlık alana ekilen ve üreticisini bıraktığı kar oranıyla sevindiren pamuk için 2019’da 364 kişiye toplamda 14 milyon liralık ödeme yapıldı. 2020 yılı gübre ve yakıt prim desteklerinin Türkiye genelinde ödeme yapılacak bölgelere tarih verildi. Torbalı’da ise ödemelerin ne zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Pamuk üreticileri yeni sezon için borçlarını kapatarak, hazırlık yapmakta kullandıkları prim ödemeleri için meraklı bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz yıl da geç ödenen primlerle ilgili olarak pamuk üreticisi Mehmet Emir “Son pamuk hasadını çok iyi bitirdik. Pamukta bu sene hastalık riskine rastlanmaması ve hasat döneminde bir sıkıntı olmaması konusunda çok şanslıyız. Ancak pamuk üreticisinin en büyük destekçisi olan yakıt ve gübre ödemelerinde bu yıl gecikme oldu. Pamuk üretimi yapılan birçok tarım havzasında primlerin ödeneceği tarih kesin, fakat İzmir’de ise henüz net bir şey yok. Prim ödemeleri için yapılacak olan açıklamayı merakla bekliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web