site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Pamucak ve Çorak Ovası İmara mı Açılıyor?

Pamucak ve Çorak Ovası İmara mı Açılıyor?
27.02.2020
A+
A-

Bakanlıktan İzmir’e SİT ayarı: O araziler imara mı açılacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bornova ve Selçuk’ta SİT alanlarıyla ilgili derece değişikliğine gitti. Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Peterson Köşkü ve Büyükpark ile Selçuk’ta Pamucak-Havalimanı Karşısı gibi alanlar “Sürdürülebilir” oldu. Buna göre, bu alanlarda kurul izinleriyle çalışmalar yapılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü İzmir’in Bornova ve Selçuk ilçelerinde SİT alanlarıyla ilgili değişikliğe gitti. İki ilçede önceden belirlenen yerler için 1. ve 2. derece doğal SİT şerhleri kaldırılarak yerine “Doğal Sit – Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit – Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” koşulları getirildi.

Karara göre, Bornova’da bulunan Ege Üniversitesi Rektörlük binasının bulunduğu alan, Peterson Köşkü ve bahçesi ile Bornova Belediyesi’nin bulunduğu Büyük Park Alanı “sürdürülebilir” oldu. Bu karara göre bölgede yapılacak inşaat ve çalışmaların önü açılırken kurul onaylı çalışmaların yapılabileceği dile getirildi.

Selçuk’ta ise planlama alanında “sürdürülebilir” işlemi için Pamucak bölgesi ve Selçuk Havalimanı’nın karşısındaki araziler seçildi. Yoncaköy Tatil Sitesi’nin yakınındaki geniş denize sıfır arazilere yapılaşmanın önü açıldı.

Ayrıca Selçuk Gebekirse Gölü ve Gebekirse Milli Park Alanı ile Zeytinköy arasındaki geniş tarım arazileri de “sürdürülebilir” oldu.

Yine, Selçuk-Menderes ve Kuşadası Kavşağı’nın bulunduğu alanın kuzeyinde kalan ve Küçük Menderes Nehri’ne kadar giden geniş araziler de imar düzenlemesine tabi olabilecek.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.