Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Palyatif Hasta Yakını Okulu açıldı

20-02-2020 16:09:39 - AKYAZI
Palyatif Hasta Yakını Okulu açıldı

"Palyatif Hasta Yakını Okulu” projesinin ilk eğitim ayağı Akyazı Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Özgür Adımlar
İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonu ile “Palyatif Hasta Yakını Okulu” projesinin ilk eğitim ayağı Akyazı Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
  
Akyazı Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen, Palyatif ve Evde Sağlık Hizmeti alan hasta yakınlarının katıldığı eğitim programı Palyatif Bakım sorumlusu Uz. Dr. Burhan Gencer’in yaptığı açılış konuşması ile başladı.  Palyatif Servisi Sorumlu Hemşiresi Sevgi Üstünkaya, Enfeksiyon Hemşiresi Mücahit Bayram, Hemşire Makbule Kurt, Psikolog Ali Çakır, Diyetisyen Sena Tekeli, Fizyoterapist Ahmet Bekmez, Hemşire Yakup Kellegöz, Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Aslan tarafından hasta ve hasta yakınlarına; yaklaşım, psikososyal destek,  palyatifin evde sağlık birimi ile iş birliği, palyatif hastalarında fizyoterapinin ve beslenmenin önemi, bakıma ihtiyacı olan hastaların eve hazırlık süreci (ağız bakımı, genel vücut banyosu, el ayak bakımı), trakeaostemi stoma ve yara bakım eğitimleri verildi. 
 
Taburculuk sonrasında özellikle yatağa bağımlı hastaların bakım, egzersiz, beslenme, psikolojik destek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik güncel yaklaşımlar çerçevesinde bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimde, hasta yakınlarının karşılaştığı sorulara konunun uzmanlarınca cevaplar verildi. Eğitim sonrasında hasta yakınları verilen eğitimin kendileri açısından çok faydalı olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Program sonunda hasta yakınlarına katılım belgeleri verildi. İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile Akyazı Devlet Hastanesinde ilki gerçekleştirilen Palyatif Hasta Yakını Okulunun her ay düzenli olarak eğitimlerini sürdüreceği bildirildi.
Akgün Restoran Çorba
Palyatif Hasta Yakını Okulu açıldı
UB Group
Palyatif Hasta Yakını Okulu açıldı
Palyatif Hasta Yakını Okulu açıldı
Palyatif Hasta Yakını Okulu açıldı
Palyatif Hasta Yakını Okulu açıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks