Emniyet Personeli

PAEM 2 Bin 500 Lise Mezunu Polis Alımı Başvuruları Başladı

Polis Akademisi Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde resmi sitesinde yayımladığı duyuru ile 2.500 erkek ve kadın polis alınacağını duyurmuştu.

8 Mayıs 2017’de, Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde polis alımına ilişkin kılavuz yayımlandı ve başvurular başladı. 

2017-2018 eğitim öğretim yılında Polis Meslek Yüksekokullarına, polis memuru olarak yetiştirilmek üzere (2.250) erkek, (250) kadın aday olmak üzere toplam (2.500) asıl aday alınacaktır. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar. 

Alınacak Personel:

* Erkek Polis (2.250)

* Kadın Polis (250)

Başvuracak Adaylarda Aranılan Nitelikler:

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

*  Lise ve dengi okul mezunu olmak.(öğrenimi devam eden adaylar için lise son sınıfta bulunanlar)

* ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında; Başkanın teklifi Genel Müdürün uygun görmesi ile belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2017 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden 260,000 (iki yüz altmış) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

* Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; Başkanın teklifi Genel Müdürün uygun görmesi ile belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak

*  18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi 5 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1992 – 01 Ekim 1999 tarihleri arasında doğmuş olmak)

*  Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır.) (Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön lisans programına alınacak öğrencilerin; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.) 

* Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

*  Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

* Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak

*  Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak

*  Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

*  Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

Ön Başvuruların Alınması:

* Adaylar, PMYO Giriş Sınavına 8 Mayıs-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesapları ile başvuruda bulunacaklardır.

E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

E-devlet kapısı şifresi, yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.

Başvuru Ücretlerinin Yatırılması:

* Sınav başvuru ücreti olan 75.00 TL (Yetmiş beş Türk Lirası), 08 Mayıs 2017 günü saat 09:00’dan 18 Mayıs 2017 günü saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank 7 Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2017 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacak.

Bir Yorum

  1. Polis sınav başvurularından YGS 260 puan şartı kaldırılsın.

  2. Lütfen kaldırın şu ygs şartını ya bir sürü insan basvurudan mahrum kaldı ama

  3. Bakin 260 puan alan ogrenci emin olun gider universite okur. Polis olmak icin can atan o kadar ogrenci var ki bu puan sartindan dolayi istedigi meslekte mahrum kalıyor. Polis olmak icin parkur şart evet ama ygs buyuk bir saçmalık.

  4. ygs puanı kaldırılsın üniversite okuyan ygs puanı tutmayan birçok insan var..

  5. sadece 2017 değil 2016- 2015 ygs puan türleride geçerli olsun

  6. Ygs puani ne demek ya bu kadar puan alan ogreci gidsr unhversite okur zaten derdiniz comak sokmak meslsk sahibi yapmam deyil

  7. Ygs yi kaldırsınlar lütfen ygs sartı olmasın ya ygs yüzünden başvuru yapamıyo insanlar bi çok kişi ygs şartı ndan mağdur kaldı

  8. artik bayan alimi cok olsun 270 şartı da kaldirilsin bakanimiza söylüyorum lütfen

  9. Çok istediğim ve hayalini bile kurmuşluğum. Bir meslek bu okadar içten istiyorum ki ama ygs girmediğim için pişmanım nolur sayın bakanım ygs şartını kaldırılsın lütfen bize bir yol tanıyın lütfen

  10. Önlisans mezunu oluo ygs sinavinda ne isimiz var kpss puanini koy bari ygs'de ne isi var üniversite okuyanlarin sacma sapan isler yapilmasin lutfen

  11. ben yeni lise mezunu oldum şimdi ben başvuru yapamayacak mıyım ?