MENÜ

Özür maçı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol işte böyle bir oyun. 2-0 öne geçip aldım dediğiniz maçı, son 10 dakikada rakibe veriyorsunuz, geçen hafta olduğu gibi.Ya da 2-0 geriye düştüğünüz maçı mucize bir şekilde 13 dakikada kazanca çevirebiliyorsunuz Kasımpaşa karşısında olduğu gibi.Galatasaray gitti denilen oyunu mucize bir geri dönüşle kurtardı,derbi öncesi koltuğa oturdu.Ancak 90 dakika süresince şampiyonluğa oynayan bir takımın çıkaracağı çok dersler vardı.

Galatasaray ilk yarıda belki de net dört gol bulabileceği bir oyunda kalesinde iki gol görerek soyunma odasına gitti.Sarı-kırmızılılar kanatsız uçak gibiydi.Hücumda çırpınıp durdu ancak geri dönüşlere benzinleri yetmeyince Kasımpaşa forvetleri Muslera'nın önünde cirit attı.Castro'nun golünden sonra kontrolünü yitiren Galatasaray aceleci davranıp neyi var neyi yok atağa kalktı.Kalktı ama arkasına hiç bakmadı.Savunmayı unuttu. Bir ara takım 2-2-5 dizilmiş gibi göründü.Kanatlar alıp başını giderken,Paşa'nın ekmeğine yağ sürüyor her rakip atak tehlike olarak kalesine dönüyordu.

İkinci yarıda; Hamza hoca maç öncesi "İnşallah oynatmak zorunda kalmam.Riske etmek istemiyorum" dediği Burak'a sarılmak zorunda kaldı.Oyunun zayıf halkası Olcan'ın bölgesine Umut'u çekti.Takım ilk yarıda sergilediği oyunla özür sırasının kendine geldiğini fark etmişti.Topa daha sağlam bastılar,akıllı oldular ve maçı istediler.Bu da sarı-kırmızılılar adına fark yarattı.

Burak'ın hücumda görünmesi Paşa'ya yetti.Zaten makine gibi işleyen sol kanatta Yasin-Sneijder işbirliği kısa sürede ürün verdi.Üç etkili top getirdiler ve 65. dakikada skor tabelası Galatasaray lehine değişmişti bile.Üç golde Yasin'in asistleri kadar Burak'ın müthiş kafası da konuşulmaya değerdi.Sonrasında Galatasaray oyunu kontrolü altında tuttu.

Maçın kahramanı;geçen haftanın da kahramanı Yasin'di.Çok çalıştı ve etkili oldu.Son vuruşlardaki talihsizliğini asistleri ile giderdi.Maçın gizli kahramanı ise bana göre Hamit'ti.Hiç oyun disiplininden kopmadı.Elini kolunu taşın altına soktu.Çok kritik topları kesti ve oyuna doğru soktu. Chedjou-Hakan ilk yarıda çok yalnız kaldı.Selçuk çok çalıştı,umut golüyle gemisini hareketlendirdi.Telles ilk bölümde ne oynadığını fark etmeden bilinçsizce alanını terk etti,savunmayı unuttu.

Galatasaray çok hassas bir haftayı inanılmaz bir geri dönüşle kapattı.Derbi haftasında puan kaybına tahammülün olmayacağı bir karşılaşmayı kazandı.İkinci yarıda ustalar ve isteyenlerle oyunu geri çevirdi.

YORUM YAZ