Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk; Bitlis, Muş ve Bingöl’de teşkilat ile bir araya geldi. Öztürk gezdiği tüm illerde Tarım ve Ormancılık hizmet koluna bağlı kurumları ve Memur-Sen İl Temsilciliklerini ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

“BÜYÜK BİR TEŞKİLATIZ”

Yapılan ziyaretlerde gündeme ve sendikal çalışmalara ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunan Öztürk, gerçekleştirdiği toplantılarda; Türkiye üzerinde oynanmak istenen hain oyunlara da değinerek, güven ve kesintisiz istikrar vurgusu yaptı. Birtakım çıkar çevrelerince Türkiye'nin büyük istihdam ve kalkınma hamlelerinden rahatsız olan çevrelerce ekonomik kriz spekülasyonu oluşturulmasını sert sözlerle eleştiren Öztürk; “Çok açık bir şekilde görüyoruz ki İnkâr Edilen Üst aklın Ülkemiz Tekrar Güçlenmesin, Hasta Adam İyileşmesin diye Operasyon yaptığı ayan beyan ortada” dedi. Öztürk şunları kaydetti: “100 yıl önce “Bizim Osmanlı ile sorunumuz yok. Lakin Abdülhamit gitmeli” diyenler yine isim değiştirerek aynı cümleyi tekrar ediyorlar. 100 yıl sonra yine aynı söylemlerle ülkemizin yükselişini engellemek isteyenler var. Söylem aynı. Ama bilin ki Sultan Abdülhamit'i yalnız bırakanlar, onun devrilmesine göz yumanlar sadece Abdülhamit'i devirmediler. Osmanlı'yı yıktılar, ülkeyi işgale sürüklediler. 100 yıl sonra Ülkemiz, yine Osmanlı'da olduğu gibi ümmetin umudu haline geldi. 100 yıl sonra Türkiye ilk defa tam anlamıyla bağımsızlığını ilan etmeye, kendi ayaklarının üstünde durmaya çalıştı, çalışıyor. Eğer bizde bu süreçte devletimize sahip çıkmaz, sessiz kalırsak 100 yıl önce yapılan hataya düşmüş oluruz, Allah muhafaza! Umutlarımız bir başka bahara kalır ki bunun hesabını, vebalini ödeyemeyiz.

Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak tavrımız da duruşumuz da dün olduğu gibi bugün de net. Türkiye’yi Dolar üzerinden işgale yeltenenlere direneceğiz, bu hayali kuran ve destekleyen başta ABD ve Avrupa olmak üzere emperyallere direneceğiz. Çünkü derdi millet, kendi millet, yükü yeniden güçlü medeniyet olan büyük bir teşkilatız. Bu nedenle istikrarın devamı için, istikbal ve istiklal için, büyük ve güçlü Türkiye için, ülkemizin bekası için Milletle beraber yürümeye Millet İradesinin sesi olmaya devam edeceğiz.”

Genel Başkan Öztürk, İl Başkanlıklarınca düzenlenen toplantılarda 4’üncü Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında detaylı açıklamalarda bulunarak, yetkili sendika olarak önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kamu Personeli Danışma Kurulu’na taşıyacakları talepler hakkında da bilgilendirmelerde bulundu, çalışanların talep ve sorunlarını dinledi.

Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu, en büyük ailesi Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak kamu görevlilerinin sosyal ve özlük haklarının korunması, genişletilmesi ve kazanımlarının artırılması için sahada ve masada büyük mücadeleler verdiklerini dile getiren Öztürk; “Yetkili sendika olarak klavye başında sözde sendikacılık değil, sahada eylem sendikacılığı ile özde sendikacılık yapıyoruz” dedi.

Teşkilat çalışmaları kapsamında Genel Başkan Öztürk Kars’ta güven tazeleyen Şube Başkanı Dr. Adem Arancı, yeni Yönetim Kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileriyle de bir toplantı gerçekleştirdi, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü Karakurt Koruma Merkezi’nde büyük fedakarlıklarla görev yapan çalışanları ziyaret ederek talep ve sorunlarını dinledi.

Kars ziyaretinin ardından Tatvan’da teşkilatla buluşan Genel Başkan Öztürk’e; Başkan Yardımcısı Fikret Akdeniz ve Bitlis İl Başkanı Emrullah Yurtada eşlik etti. Bitlis İl Yönetimi ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda ülke gündemi, yeni yapılanma süreci ve sendikal çalışmalar konuşuldu. Ayrıca heyet Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak'ı da ziyaret ederek teşkilat çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Asak, Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş ve DKMP Şube Müdürü Nurgül Bulutlu ile yapılan görüşmelerde de çalışanların sorunları iletilerek çözüme yönelik adım atılmasını talep edildi.

Bitlis’teki çalışmaların ardından Muş’ta hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan çalışanların talep ve sorunlarını dinleyen Genel Başkan Öztürk burada da Nahit Aykut başkanlığındaki Toç Bir-Sen Muş Teşkilatı ile bir araya gelerek, ülke gündemine, Bakanlıktaki yeni yapılanma sürecine ve sendikal çalışmalarına ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, TKDK İl Koordinatörü Beytullah Uygur, TMO Şube Müdürlüklerini de ziyaret eden heyet Muş Orman İşletme Müdürlüğü ve DKMP Şube Müdürlüğü’nde görev yapan çalışanları işyerlerinde ziyaret ederek çalışanlarla hasbihalde bulundu. Memur-Sen İl Temsilcisi Sağlık Sen Şube Başkanı Kuzey Vurar’ı da ziyaret eden heyet, Muş’taki çalışmalarının ardından Toç Bir-Sen Bingöl İl Başkanlığı’nın İl Divan Programına katıldı.

Bingöl’de Tarım ve Orman birimlerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Genel Başkan Öztürk kurum çalışanları ile birebir görüşmeler yaparak sorunlarını dinledi.

Öztürk, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, DKMP Şube Müdürü Mesut Karasu ve Et Süt Kurumu Et Kombinası Burhan Çoşkun’a gerçekleştirilen ziyarettlerde çalışanların kendilerine ilettikleri sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri sundu.

Bingöl’deki teşkilat çalışmalarının ardından yeni binasında hizmet veren Memur-Sen Bingöl İl Temsilciliği’ne de hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.