Öztunç’tan Çağlayanceritli Çiftçinin Kanayan Yarasına...
Reklam

Öztunç’tan Çağlayanceritli Çiftçinin Kanayan Yarasına Çözüm Arayışı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Çağlayancerit ilçesinde çiftçilerin yıllardır çözüm bekleyen sulama sorununu gündeme getirmek ve artık bir an önce yöredeki çiftçiye el uzatılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

04 Temmuz 2020 - 02:54

AK Parti hükümetinin sırtını döndüğü Kahramanmaraş’a Ankara’dan propaganda amaçlı sembolik destekler gelirken, CHP’nin ‘Atom Karınca’sı Ali Öztunç memleketinin her noktasında yaşayan vatandaşın dertlerini dile getirmekten vazgeçmeyip, derman arayışına devam ediyor.

Ali Öztunç, şimdi de yıllardır Çağlayanceritlinin kanayan yarası haline gelen sulama sorunu için harekete geçti.

Yöre çiftçisinin büyük umutlarla yolunu gözlediği 2001 yılında yapımına başlanan Zorkun barajı, 2012 yılında nihayet tamamlandı ancak sonuç çiftçileri hayal kırıklığına uğrattı. Sulama isale hattı yapılmayan baraj, çiftçilerin umutlarını suya düşürürken, geçimleri için hayatlarını riske atan çiftçiler dalgıç pompalarla topraklarına su çekmek zorunda kalıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na önerge sunan Öztunç, kamuoyu adına sorularına cevap istedi. Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki soruların Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Ali Öztunç

Kahramanmaraş Milletvekili

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde yapımına 2001 yılında başlanıp 2012 yılında yapımı tamamlanan zorkun barajının sulama isale hattının bir türlü tamamlanamaması nedeniyle sulanması planlanan 1930 dekar verimli tarım arazisi sulanamamaktadır. Tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Çağlayancerit’te çiftçiler tarlalarını sulamak için hayatlarını riske atarak dalgıç pompalarla arazilerine su çekmek zorunda kalmaktadırlar.

Buna istinaden;

1.       Zorkun barajının sulama isale hattının 7 yıldan beri yapılmama sebebi nedir?

2.       Bu barajı bölge çiftçisine tam manasıyla hizmet edebilecek duruma ne zaman getireceksiniz?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x