Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarının il bazlı dağılımını gösteren haritayı paylaştı. Koca, "Bütün illerimizde bu virüsün olduğunu biliyoruz. En çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 bin 852" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Koca, koronavirüs vaka ve ölüm sayılarını gösteren il bazlı bir harita paylaştı. Bakan Koca, Türkiye'de en çok koronavirüs vakasının 8 bin 852 vaka ile İstanbul'da görüldüğünü açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 277'ye yükseldiğini belirten Koca, toplam vaka sayısının ise 15 bin 679'a yükseldiğini ifade etti.

"BÜTÜN İLLERİMİZDE VİRÜS VAR"

Koronavirüs vaka sayılarını bütün illerde görüldüğünü açıklayan Koca, "Bütün illerimizde bu virüsün olduğunu biliyoruz. En çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 bin 852. Vakaların yüzde 60'i istanbul'da. İstanbul'u İzmir, Ankara, Kocaeli izliyor. En çok vefat olan ilk 10 il: İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Zonguldak, Trabzon, Balıkesir, Adana, Sakarya. Ölenlerin yüzde 80'i 60 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kişiler." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN 10 İL

İstanbul 8.852, İzmir 853, Ankara 712, Konya 584, Kocaeli 410, Isparta 268, Sakarya 207, Adana 197, Bursa 135, Samsun 112.

"TOPLAM 39 İLİMİZDE CAN KAYBI VAR"

Bakan Koca, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Toplam 39 ilde can kaybı var. 42 ilde vefat eden hasta yok.Kayıplarımızın ağırlığı İstanbul ve İzmir'de. 60 yaşın üstünde %75'i yoğun bakımda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın %69'u tansiyon hastası. Yoğum bakımdaki hastalarımızın %63.3 yine tansiyon hastası. Bizim şu dönemde kronik ve alt hastılğı olan ve 65 yaş üstü vatandaşımızın daha yüksek riskli olduğunu görüyoruz. O nedenle bu gruptaki vatandaşlarımızın asla ve asla evlerinden çıkmamaları, kendilerinini izole etmeleri için bu tabloyu gösteriyorum. Sağlık çalışanlarımıza ve Bilim Kurulumuza güvenelim. Can kayıplarını önleme yolu tedbirdir. Dışarı çıkmayalım virüse fırsat vermeyelim.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE EN ÇOK ÖLÜM YAŞANAN 10 İL

İstanbul: 117, İzmir: 18, Kocaeli: 8, Ankara: 7, Konya: 7, Zonguldak: 5, Trabzon: 5, Balıkesir: 5, Adana: 3, Sakarya: 3.

ÖLÜ SAYISI 277'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 277'ye, toplam vaka sayısının ise 15 bin 679'a yükseldiğini açıkladı. Bakan Koca'nın paylaştığı verilere son 24 saatte 14 bin 396 koronavirüs testi yapıldı ve 2 bin 148 yeni vaka tespit edildi. Son 24 saatte ise 63 kişi hayatını kaybetti.

Açıklanan son verilerle birlikte Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 277'ye, toplam vaka sayısı ise 15 bin 679'a yükseldi.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı veriler arasında sevindiren rakamlar da bulunuyor. Türkiye'de koronavirüs tedavi tamamlanarak taburcu edilen hasta sayısı 33'e yükseldi.

Bakanlığın verilerine göre Türkiye'de bugüne kadar yapılan test sayısı ise 106 bin 799'a yükseldi.

KAHRAMANMARAŞ'TA ÖLÜM VE VAKA SAYISI

Kahramanmaraş'ta 15 koronavirüs hastası olup 1 kişi ise koronavirüsten hayatını kaybetti.

İşte Türkiye ve dünya gündeminden son dakika gelişmeleri...

Corona Virüs Türkiye son durumu vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. İlk vakanın ülkemizde görülmesinden bu yana Sağlık Bakan'ı Fahrettin Koca tarafından günlük olan paylaşılan veriler artık Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan özel kartlarla yayınlanıyor. Türkiye'nin günlük Corona Virüs tablosu detaylı bir şekilde aktarılırken, son vaka sayıları da bu kşam paylaşıldı. Peki Türkiye'de güncel verilere bakıldığında kaç vaka var? İyeleşen ve hayatını kaybeden hastaların sayısı nedir? İşte Türkiye ve dünya gündeminde covid 19 hakkında çıkan haberler ve son dakika gelişmeleri

60 yaşın üstünde %75'i yoğun bakımda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın %69'u tansiyon hastası. Yoğum bakımdaki hastalarımızın %63.3 yine tansiyon hastası. Bizim şu dönemde kronik ve alt hastılğı olan ve 65 yaş üstü vatandaşımızın daha yüksek riskli olduğunu görüyoruz. O nedenle bu gruptaki vatandaşlarımızın asla ve asla evlerinden çıkmamaları, kendilerinini izole etmeleri için bu tabloyu gösteriyorum. Sağlık çalışanlarımıza ve Bilim Kurulumuza güvenelim. Can kayıplarını önleme yolu tedbirdir. Dışarı çıkmayalım virüse fırsat vermeyelim.

Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Bakan Koca'da Twiiter hesabından tabloyu paylaşıp, uyarılarda bulundu. Bakan Koca, "TEST sayımız düne oranla %25,2 arttı. TEST MERKEZİ sayımız 75’e ulaştı. Pozitif vakaların tespitinde daha hızlı ve avantajlıyız. Sosyal izolasyondan taviz vermeyelim. Temas=Risk. Lütfen unutmayalım" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika bilgilerini paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki toplam vaka sayısı 10 bin 827 olurken, toplam vefat sayısı da 168 oldu.Bakan Koca Twitter hesabından, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. Tabloya göre, Toplam vaka sayısı 10.827'ye, toplam vefat sayısı 168'e, toplam iyileşen sayısı ise 162'ye yükseldi.

Türkiye'de 29 Mart pazar akşamı açıklanan son verilere göre test sayısı 9.982 oldu. Bu sayı ile birlikte ülkemizde toplamda 65.446 test uygulanmış oldu. Türkiye'deki toplam vaka sayısı 9.217 olurken, 23 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu verilerle birlikte hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 131 oldu.

Yoğun bakımda bulunan hasta sayısı 568 olurken, entübe hasta sayısı ise 394 kişi olarak açıklandı. Covid 19 hastalığından kurtulan kişi sayısı ise 105 olarak açıklandı.

Türkiye'nin tıbbi yardımını İspanya ve İtalya'ya taşıyan uçak havalandıTürkiye'nin yeni tip koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden İspanya ve İtalya'ya tıbbi yardımlarını taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan havalandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemesi Etimesgut Askeri Havaalanı'nda askeri kargo uçağına yüklendi.

Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözü ve “Türkiye’den İspanyol halkına sevgilerle” ifadesi yer aldı.

Türkiye'nin gönderdiği yardımları taşıyan uçak, Ankara'dan ilk olarak İspanya'ya hareket etti. Uçak oradan da İtalya'ya gidecek.

Corona Virüs'te son 24 saat ve ülkelerden gelen son durumlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşan kişi sayısı 700 bini geçerken, can kaybı 33 bini aştı.

Salgında en fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da, ölenlerin sayısı son 24 saatte 837 artarak 12 bin 428'e yükseldi.

Başbakan Giuseppe Conte, belediyelere ve ihtiyaç sahiplerine maddi yardım yapılacağını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, daha önce, başlama tarihi 3 Mayıs'a ertelenen profesyonel liglerin, bu tarihte başlamayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı cerrahi maske makinesi üretti 

Milli Eğitim Bakanlığından, İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'ultrasonik cerrahi maske makinesi' üretildiği, lisede günde 100 bin maske üretimine başlandığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'ultrasonik cerrahi maske makinesi' üretildiği, lisede günde 100 bin maske üretimine başlandığı bildirildi.