31 Mart Yerel seçimlerinin en iddialı adaylarından olan Millet İttifakı adayı Ali Öztunç, düellosuna karşılık veren Hayrettin Güngör’den sonra Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek konuşmasını yaptı. Burada projelerini yineleyen Öztunç, önemli noktalara temas etti.  TBMM’de bazen grubu adına bazen de özel olarak söz alıp hep Kahramanmaraş’ı konuşan Öztunç: “Öncelikle benim düşüncem mahalle meclisleri oluşturmak. Kentte yurttaşlarımızın büyükşehir yasası kaynaklı zaman zaman belediyeye ulaşamadıklarını biliyoruz. Bakın Nurhak’ın herhangi bir mahallesinin sorunlarını çoğu zaman dile getiremediği hepimiz tarafından biliniyor” dedi.  
 

BORCU ÇOK BELEDİYENİN
Bir saati aşkın bir konuşma yapan Ali Öztunç’un konuşmasından satır başları ise şöyle: “Belediye şeffaf olmalı. Ne kadar geliri, gideri var bunlar kamu tarafından bilinmelidir. Ben günlerdir Büyükşehir Belediyesinden ne kadar borcunun olduğunu öğrenemedim. Kime başvurduysam, kime sorduysam bilgi verilmiyor. Neden bilgi vermiyorsunuz? 900 milyon TL’nin üzerinde olduğu yönünde bilgi var ama net bilgi yok. İnşallah 1 Nisan’da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda her yıl 15-30 Aralık arasında gelir, gider tablosunu Büyükşehir Belediyesine asacağım. İnternette yayınlayacağım. Broşürler yapacağım. Bunları tek tek açıklamak şeffaf belediyecilik te boynumuzun borcudur. 

 

OTOGAR ESNAFI KAN AĞLIYOR 
Kahramanmaraş’a bu otogar yakışmıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir akıllı otogar var. Biz bunun daha küçüğünü yapacağız. Bu otogar 8 milyon TL’ye mal olacak. Bu otogarı da Kapıçam bölgesine yapacağız. Aynı zamanda bu otogarın içerisinde Doğu Köy Garajı da olacak. 

 

EN BÜYÜK SORUNUMUZ TRAFİK
En çok rahatsız olduğumuz konu trafik. Şehir içi trafiği ciddi sıkıntı içerisinde. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bunun için çeşitli yollar var. Bunlardan birisi de Güney Çevre Yolu. Güney Çevre Yolu’nun mutlak surette yapılması gerekiyor. Güney Çevre Yolunu Kavlaklı’dan başlayarak yapacağız. Bu şehir içi trafiğini rahatlatacak bir proje. Bu aynı zamanda baraj bölgesini de ayağa kaldıracak bir proje olacak.

 

BATI KÖYLERİNDE EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM
Aksu köprüsüne iniyor ve oradan tekrar şehre geliyor. Böylelikle de vatandaşa eziyet oluyor. Bu nedenle buraya mutlaka yani Avşarlı-Cüceli arasına bir köprü yapılması gerekiyor. Bunun da bedeli 15 milyon TL. Bu köprü aynı zamanda bir tasarruf köprüsü olur. Kuzey ve Güney Çevre yolu yapıldığı takdirde yeni bağlantı yollarını da yapacağız. Kuzey Çevre Yolu’nun uygun bir bölgesine Disneyland kurmak istiyoruz. 

 

KAPIÇAMDAN BAŞLAYIP ÜNGÜT KÖPRÜSÜNDE BİTECEK OLAN HAFİF RAYLI SİSTEM
Dünyanın her tarafında artık Avrupa da her ilçede hafif raylı sistem mevcut. Kayseri ve Gaziantep'te var gayette güzel yapıldı. Orayı da AK Parti yönetiyor. Merkezi hükümet Kahramanmaraş'a destek vermiyor. AK Partili belediye vardı niye buraya yapılmadı. Merak ediyorum Kahramanmaraş'a niye bu hafif raylı sistem hiçbir şekilde uygulanmıyor. Üstelik her seçimde söz veriliyor. Çantada keklik göründüğü için demi. Bana göre öyle. Ne de olsa kimi gönderirsek gönderelim Kahramanmaraş bize oy veriyor. Hangi seçim olursa olsun Kahramanmaraş'tan çok yüksek oy alıyoruz. 

 

TRABZON CADDESİ
malum biliyorsunuz herkesin konuştuğu sıkıntılı olduğu cadde. Trabzon caddesinde büyükşehir belediyemiz bir düzenleme yaptı. Yanlış bir düzenleme ve bundan herkes şikâyetçi. Çok hatalı oldu. O düzenlemenin kaldırılması gerekiyor. Yeniden organize edilmesi gerekiyor. Oranın bence eski haline gelmesi gerekiyor. Trabzon Caddesinin tek yön gidiş Azerbaycan bulvarının tek yön geliş olması gerekiyor. Bunu yeniden sağlamak gerekiyor. 

 

DÜNYANIN EN GÜZEL BİNASI BİZDE BİLİYORSUNUZ
Googleye yazdığınız zaman dünyanın en güzel binası diye eski İl Özel İdare binası çıkıyor. Burayı STK'ların merkezi yapmayı planlıyorum. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu var. Sendikalar değil çünkü sendikaların zaten belli bir geliri var ama sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin pek çoğunun kira sorunu var. Çok kötü yerlerde duruyorlar. Buranın ilk 2 ya da 3 katını bir şekilde toplantı salonlarıyla alt katını kiraya vererek sağlayıp üst katlarını ise sivil toplum kuruluşlarına vererek sivil toplum kuruluşları merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. 

 

GERİ DÖNÜŞÜM ARTIK DÜNYANIN HER TARAFINDA VAR
Ankara'da bir arkadaşımızla tanıştım  Kahramanmaraşlıymış. Ankara'nın pek çok belediyesinin camlarını topluyorum dedi. Ne yapıyorsun diye sorduğumda camları topluyorum geri dönüşüm kutuları vesilesiyle onları tesislerimizde un gibi yapıyoruz. Hem bakanlıktan para alıyoruz geri dönüşüm için hem çevre temizliği oluyor hem de belediyeye para veriyoruz dedi. Geri dönüşüm ne olursa olsun çok önemli. Bunu sağlamak gerekiyor aynı zamanda belediyeye gelir getirecek bir projedir. Merkezde katı, sıvı atık geri dönüşüm tesisleri var ama ilçelerde yok. Kuzeyde Elbistan'da kuzeye hitap edecek bir tesisin yapılması gerekiyor. 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RANTSAL DÖNÜŞÜM OLARAK DEĞERLENDİRMEMEK LAZIM
Varsa bir rant o rantı belediyeye aktarmak lazım. Kentsel dönüşümü özellikle Divanlı da, Sakarya da, Eski sanayi bölgesi olsun buralarda sağlamak gerekiyor. Bu hem şehrin o görüntüsünü güzelleştirecek hem de ciddi bir rantı elde edecek namık kemal, saçaklızade ve tekke bu mahallelerde kentsel dönüşümü önemsiyorum. Eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüme girmesi gerektiğine inanıyorum.  Yine elektrik direklerinin üzerine güneş enerjisi panelleri kurularak ciddi bir tasarrufun yapılacağını biliyoruz. Bu alınan güneş enerjisi panelleri aldığı enerjiyle 4 gün civarında”
Haber: mustafa Kılınç