Öztrak: Şimdi milletimizi teyyo pehlivan hikayeleriyle kandırmaya çalışıyor

Öztrak: Şimdi milletimizi teyyo pehlivan hikayeleriyle kandırmaya çalışıyor

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın söylediği IMF'ye borç verme ile ilgili söylediklerine yanıt verdi.


CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan'ın söylediği IMF'ye borç verme ile ilgili söylediklerine yanıt verdi: "Tüm bu zilleti yaşayanlar ve milletimizin gururunu incitenler, şimdi milletimizi teyyo pehlivan hikayeleriyle kandırmaya çalışıyor."

Öztrak, CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin dış borcunun iki buçuk kat arttığını söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı:

“Meşhur hikâyedir, Kanuni Sultan Süleyman’ın, 'Fransızlar bizden borç istiyor' diyen vezirine, 'Ver paşa ver, bugün borç alan yarın emir de alır' dediği anlatılır. Ama dün akşam öğrendik ki meğer bu sözü söyleyen Erdoğan’mış, Kanuni değilmiş! Kendisinin anlattığına göre, IMF gelip kendilerinden 5 milyar dolar borç istemiş, o da o zamanki bakanına, 'Verin, borç alan emir alır' demiş.

Öncelikle IMF’nin Türkiye’den istediği borç değil; bir ihtiyat fonuna taahhütte bulunması… O taahhüt de zaten gerçekleşmedi. Kibrin bu kadarına da pes doğrusu! Bu lafı söylediğini iddia eden kişi, iktidara gelmeden önce, 2002 yılında, Türkiye’nin 130 milyar dolar olan dış borcunu 18 yılda üçe katlayıp 431 milyar dolara çıkardı. Kendisine IMF’ye emir vermek kısmet olmadı ama ülkeyi borca batıran bu kibirli zat, bu borcu verenlerden defalarca emir aldı.

Edilen hakaretleri sineye çekti. Erdoğan, daha iki yıl önce Beyaz Saray’dan gelen talimatla Rahip’i serbest bıraktı. Kendisine “Aptal olma” diyen ABD Başkanı’nın kapısına koşa koşa gittiğini, o hakaret dolu mektubu ABD Başkanı’nın yüzüne çarpamayıp mahcup bir şekilde kendisine takip ettiğini ne çabuk unuttu? Bunların hepsi, ülkemizi gırtlağına kadar borca batırdığı için yaşandı. Tüm bu zilleti yaşayanlar ve milletimizin gururunu incitenler, şimdi milletimizi teyyo pehlivan hikayeleriyle kandırmaya çalışıyor."