Öztrak: Milletin derdine derman olma niyetleri yok

Öztrak: Milletin derdine derman olma niyetleri yok

Ekonominin durumuna dikkat çeken CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Saray ittifakının büyük ortağı, millete yoklukta sabır telkin ediyor. Küçüğü de millete 'askıda ekmek' vadediyor. Bunların milletin derdine derman olma niyetleri yok" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MHP'nin askıda ekmek kampanyasına gönderme yaparak "Saray ittifakının büyük ortağı, millete yoklukta sabır telkin ediyor. Küçüğü de millete 'askıda ekmek' vadediyor. Bunların milletin derdine derman olma niyetleri yok" dedi.

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztrak, son iki yılda işini kaybedenlerin sayısının 2 milyonu aştığına dikkat çekerek çalışan vatandaşların da yoksulluk sınırının altında ücretlere çalıştığını söyledi. Öztrak, vatandaşın ekonomik buhranla boğuştuğunu ifade ederek "Çöpten karnını doyuran yurttaşlarımızın görüntüleri artık vaka-i âdiyeden oldu" dedi.

Öztrak'ın konuşması şöyle:

"Milletimiz, ekonomik buhranla boğuşuyor. Dolar kuru 8 liraya, Euro kuru 10 liraya dayandı. Son iki yılda işini kaybedenlerin sayısı 2 milyonu buldu. İşsiz yurttaşlarımızın sayısı 10,5 milyona ulaştı. Çalışanlar da yoksulluk sınırının altında ücretlere talim ediyor. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira oldu, yoksulluk sınır 7 bin 973 liraya ulaştı. Emeklilerimiz de çalışanlarımız da pazar yerlerinde akşam döküntülerine talim ediyor. Çöpten karnını doyuran yurttaşlarımızın görüntüleri artık vaka-i âdiyeden oldu.

Bir de çalışıyor görünüp iş başı yapamayan 2,5 milyon yurttaşımız var. Bu hükümet, özel kesimde çalışan işçilerin pandemide, ayda 1.168 lira verilip zorunlu izne çıkarılmasının önünü açtı. Bu vatandaşlarımız işsiz görünmüyor. Ama geçinemiyor. Böyle hayata tutunmaya çalışan yaklaşık 2 milyon emekçimiz var. Marketlerde bebek mamalarına, hatta zeytinyağına bile güvenlik alarmı takılır hale geldi. Ucuzcu marketlerde bile peynir, mısır yağı, ay çiçek yağı gibi temel ürünlerin yanına yaklaşılmıyor. Kuru ekmeği sofraya koymak bile artık mesele haline geldi. Ekmeğe de en son yüzde 20 zam yapıldı. Bunlar bütçeyi dahi Meclis’e zamanında yetiştiremiyorlar. Milletle gönül bağları o kadar koptu ki…Ne sesini duyuyorlar ne de halini görüyorlar. Saray ittifakının büyük ortağı, millete yoklukta sabır telkin ediyor. Küçüğü de millete ‘askıda ekmek’ vadediyor. Bunların milletin derdine derman olma niyetleri yok.”

ERDOĞAN’IN EĞİTİMDE REFORM AÇIKLAMASI

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Eğitimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadık" sözlerine "Bu ülkenin eğitim sistemini milli olmaktan çıkarıp kendi ideolojilerinin vesayeti altına alanlar Türk eğitim sistemine ihanet etmişlerdir. Bu ihanetin baş faili de Recep Tayyip Erdoğan’dır" diyerek yanıt verdi.