Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Yalova Milletvekili adayı Fikri Demirel ve Mehmet Demirhan, Uygulama Oteli’nde köy muhtarlarıyla kahvaltıda buluştu. Yalova tarihinde ilk kez bu yıl Yalova’nın köy yollarında 51 kilometrelik sıcak asfalt çalışması başlatıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “Hizmet etmek AK Parti’nin işi. Köylerde en büyük hizmet atağı AK Parti döneminde yaşanmıştır. AK Parti öncesi ve bugün arasında köylerimizde çok büyük fark var” dedi.

Sorunları Dinlediler

Uygulama Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Yalova Milletvekili adayı Fikri Demirel ve Mehmet Demirhan, Yalova’daki köy muhtarlarının sorunlarını dinledi. Köylerde başlıca alt yapı ve yol sorununun bulunduğunu ifade eden muhtarlar, “Köylerimize doğalgaz istiyoruz. Ağır tonajlı kamyonlar yollarımızı bozuyor. Altyapı tamamlanmadan üst yapıya geçildiği oluyor. Yollarımızın parke ve asfaltla yapılmasını istiyoruz” dediler.

“Sorunları Çözeceğiz”

7 Haziran’ın ardından Yalova’da yoğun bir şekilde çalışacaklarını belirten AK Parti Yalova Milletvekili adayı Fikri Demirel, “Hiçbir köyün mağdur edilmedine göz yummayız. Önceliğe göre köylerimizin sorunlarını çözeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

“Yolsuz Köy Kalmadı”

2005-2015 Yılları arasında yalova’da 34,1 milyon TL KÖYDES yatırımı yaptıklarını ifade eden İl Genel

Meclis Başkanı Yaşar Demirel, “Yalova’da yolu olmayan köy kalmadı. 2005-2015 arasından 13 bin 442 metrekare parke, 495 kilometre asfalt, 197 kilometre stabilize yolyaptık. Yalova’daki köy yol ağının yüzde 82’sini asfalt ve betonla kapladık. Stabilize yol oranını yüzde 18’e çektik.

“Su Sorunu Kalmadı”

Köy ve köy altı yerleşimlerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için görülmemiş bir hız ve istekle çalıştık. Yalova’da toplam 101 birimin içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. Böylece, Yalova’nın mahalle ve köylerinin tamamına temiz içme suyu götürdük. Köylerde daha verimli zirai üretimin önünü açmak için KÖYDES kapsamında yeni sulama alanları açtık. Yalova’da 1.010 ailenin kullanımına sunulmak üzere 800 hektar alanı suya kavuşturduk” dedi.

“Köylerimiz Çok İyi Durumda”

Yalova köylerinde dün ile bugün arasında çok büyük farkların bulunduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “KÖYDES, köylerimize çok büyük hizmetler veren bir projedir. Bugün Yalova köyleri çok iyi durumda. Yatırımlardan dolayı özellikle Altınova Bölgesinde yollar bozuk. Ama yürüyen projelerde bu tür sıkıntılar oluyor. Bu konuyla ilgili Altınova İlçe Başkanımız Hasan Zafer ve Belediye Başkanımız Metin Oral ile bakanlıkla görüşüyoruz.Yalovamızın tüm sorunlarını çözmek için 7 Haziran’dan sonra Ankara’daki 2 şubemizle gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.

Muhalefete Eleştiri

TİGEM’deki 4 yıllık gecikmenin müsebbibinin CHP olduğunu söyleyen İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “Yalova Üniversitesi binasının inşaatı 4 yıl neden gecikti? İmar planı yapıldı, askıdan inmesine 2 gün kala TEMA Vakfı mahkemeye verdi ve 400 yataklı hastane planını mahkeme durdu. Biz müdahil olup, Sağlık Bakanımızla görüştük. 400 yataklı hastanenin gecikmesinin 4-5 aydan fazla olacağını düşünmüyoruz. Güçlü siyaset gerekiyor. Bunun için siz muhtarlar çok önemlisiniz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim