“Özlüyoruz- Ahparig”

Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu on yıl önce hayatını kaybeden Hrant Dink için Harbiye’de anma töreni düzenlendi.

Toplum
19 Ocak 2017 Perşembe

Binlerce kişinin katıldığı tören için alınan tedbirler dikkat çekici idi.

Polis, Halaskargazi Caddesi, Harbiye Müzesi ve  Osmanbey yönünden geçen tüm trafiği kapattı.  Gazetenin bulunduğu cadde, Rumeli Caddesi ve Pangaltı ışıklarından itibaren yollar  demir bariyerlerle ayrıldı. Tören öncesi  alanda bulunan tüm  yayalar da arandı ve  polis köpekleri ile  çevrede bomba araması yapıldı.

 Çevrede bulunan  dükkanlar da tek tek  güvenlik aramasından geçirildi. Herhangi bir taşkınlığa karşı da  TOMA’lar hazır bekletildi.

 

 

Şalom Yazarı Mois Gabay 


Hrant Dink için Ankara ve Almanya’da da anma törenleri düzenleniyor 

Ankara Hrant Anma İnisiyatifinin çağrısıyla düzenlen programda Yüksel Caddesinde tören düzenlendi. Saat 18.00'de yine Yüksel Caddesinde bir basın açıklaması yapılacak. Dink anmasının ardından Ankara'daki AKA-Der binasında ‘Kırlangıcın Yuvası' belgeselinin gösterimi yapılacak. Ardından Mehmet Özer'in şiir dinletisi ve Tersname grubunun Ermenice ezgilerden oluşan konseri olacak. Anma etkinliğinin başlama saati 19.30.

Berlin'deki Maxim Gorki Tiyatrosunda da  ‘Hrant Dink'i Anmak ve Anlamak' başlıklı bir gece düzenleniyor. Anma gecesinde, Can Dündar'ın, Hrant Dink'in yazılarından derlediği metinler, Arsinée Khanjian'ın sahne tasarımı ve Hakan Savaş Mican'ın hazırladığı kurgu eşliğinde  okunacak.

Daha sonra  Collectif Medz Bazar grubu bir konser verecek.