Uzunmustafa Mahallesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen konferansa CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP ilçe örgüt başkanları, CHP Düzce eski milletvekili adayı Zafer Teber, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta konuşmacı olarak söz alan Sakarya Milletvekili Özkoç insanların hayatlarında önemli dönüm noktaları olduğunu belirterek, 16 Nisanda gerçekleşecek halkoylamasının da Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bir fırsat var
Türkiye’nin geçmişten bugüne acıyla yoğrulduğunu söyleyen Özkoç, “Türkiye’de insanlar barışı, umudu, kardeşliği bekliyorlar. Ayrışmayı değil, birleşmeyi, sevgiyi istiyorlar. Onun için önümüzde tekrar bir sınav var. Bir fırsat var. Birbirimizden korkmadan, ayrışmadan kardeşçe yaşayabileceğimiz, çocuklarımızın özgürce, kadınlarımızın seslerini duyurabileceği bir Türkiye olabilir. Bu bizlerin elindedir.” dedi.

Cumhurbaşkanının Türkiye’den talep ettiklerini yerine getirmek için mi yapılıyor?
Özkoç, ‘16 Nisanda hani şu 12 Eylül anayasasında tek başına bir yönetim varken idamların olduğu, gencecik filizlerin yok edildiği, insanların hücrede çürütüldüğü, binlerce insanın yok olduğu bir anayasayı mı değiştireceğiz?’ diyerek, “Bütün bu referandum koşuşturmaları, bir tek Sayın Cumhurbaşkanının Türkiye’den talep ettiklerini yerine getirmek için mi yapılıyor?” sorusunu yöneltti.

Ben ne yaparsam yapayım beni affediyorsunuz
Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 maddede ne demek istediğini Erdoğan’ın ağzından şöyle anlattı:
“Beni belediye başkanı yapmak için bana oy verdiniz, sizden talepte bulundum. Beni belediye başkanı yaptınız. Başbakan olmak istedim,12 Eylül yasalarının hakimlerinden bazıları beni cezaevine attılar. Ama bir partinin siyasi lideri Sayın Deniz Baykal ‘İnsanların seslerini cezaevinde yok ederek özgürlüğünü kısıtlayamazsınız’ dedi ve ben özgür kaldım. Sizde bana oyunuzu verdiniz. Beni Başbakan yaptınız. Cumhurbaşkanı olmak istedim. Seçimle gelmek istedim, benim Cumhurbaşkanı yaptınız. Koalisyonların bu ülkeye zararlı olduğunu söyledim. Ekonomi düzelecek, terör bitecek, Türkiye öğür rahat bir ülke olacak, komşularla sıfır sorun olacak, koalisyon istemediğimi söyledim. Beni tam 15 yıl tek başıma iktidar yaptınız. Baktım ki ben ne dersem siz peki diyorsunuz. Yanıldıklarım oldu, Genelkurmay Başkanı hapse girdi, yanıldım. General, subay yaptıklarımız da geldiler darbe yaptılar. 250 insanımız şehit oldu. Ben yanıldım. Beni sizlerde Allah’ta affetsin, dedim, affettiniz. Güneydoğu’da barış için teröre müdahale etmedim, yavrularımızı şehit ettiler. Ben yanıldım. Ben ne yaparsam yapayım beni affediyorsunuz, madem öyle sizlerden son bir şey istiyorum. Bundan sonra bu ülkede Başbakan olmasın, gerek yok ki ben varım. Bakanları ben seçeyim istedim. Kanunları tek başıma çıkarma, milletvekillerini seçme yetkisi almak istedim, meclisten karar çıktı.”
 
18 madde Türkiye’yi mahveder
Özkoç, Türkiye’yi mahvedeceğini savunduğu teklifin 18.maddesi için şunları ifade etti:
“Erdoğan ‘Ben istersem, Sakarya’yı, Düzce’yi Kocaeli’yi tek bir kurum haline getireyim. Bölgesel bir yönetim ilan edeyim. Bu da memleket için olsun. Yemin ediyorum ki Türkiye’de beni kim çağırırsa nerede isterlerse kimle karşı karşıya gelip de bu konuyu tartışmak isterlerse gelip tartışırım. Bu saydığımı maddelerde bir tanesi yanlışsa, orada boynumu büküp siyasi yaşamıma ve buradaki yaşamıma son vereceğim. Bu ülkeyi karanlık bir ülkeye götürecek olan 18 maddenin tamamı anlattığım gibidir.”

Referandumda Türkiye’nin ortak akılla mı, yoksa tek bir insanın iki dudağının arasından çıkanla mı yöneticiliğine karar verileceğini bildiren Özkoç, meselenin parti meselesi değil, vatan meselesi söyledi.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile CHP Düzce eski milletvekili adayı Zafer Teber de konferans öncesi birer selamlama konuşması yaptı. Program Özkoç’un konuşmasının ardından sona erdi.