Milletvekili Özkal ve Görmez, Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi inceledi

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Milletvekili Özkal ve Görmez, Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi inceledi

Şuhut’ta yapımı tamamlanan Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’nde, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Dr. Hatice Görmez ile incelemelerde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, ilim ve kültür merkezinin eksiksiz ve çok güzel yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Merkezin 5 yıldızlı otelleri gölgede bırakacak kalite ve özende olduğu vurgulayan Özkal, Şuhut’un iki ilim ve kültür merkezi ile uluslararası öğrencileri ağırlayacak önemli bir eğitim merkezi haline geleceğini anlattı.

Hayırseverler tarafından Şuhut’ta yapımı tamamlanan Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal’a ziyaretinde; Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in eşi Dr. Hatice Görmez ile birlikte AK Parti Şuhut İlçe Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Balı ve AK Parti İlçe Kadın Kolları üyeleri eşlik etti.

5 YILDIZLI OTELLERİ GÖLGEDE BIRAKACAK İLİM VE KÜLTÜR MERKEZİ

İlim ve Kültür Merkezi’nin yöneticilerinden kapasite ve bölümlerle ilgili bilgi alan Milletvekili Hatice Özkal, Dr. Görmez ve beraberindekilerle birlikte merkezin tüm bölümlerini ziyaret etti. Merkezin hem inşaatının hem de teşrifatının oldukça özenli ve dikkatli yapıldığını ifade eden Milletvekili Özkal, “Şuhut ilçemizde daha önce yapılarak hizmet vermeye başlayan erkek öğrencilerin eğitim gördüğü; ilim ve kültür merkezinin ardından ikinci ilim ve kültür merkezinin de yapımı tamamlandı. Kız çocuklarımızın yatılı olarak eğitim görebileceği 180 kapasiteli; Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’nde her şey eksiksiz düşünülmüş, merkeze alınan her şeyin en iyisi kullanılmış. Şuhut Belediyemizin ücretsiz tahsis ettiği arazinin üzerine yapılan merkezi hayırseverimiz yaptırarak, tefriş ettirmiş. 5 Yıldızlı otelleri gölgede bırakacak 7 yıldızlın bile üstüne çıkacak Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi; yatakhanesinden kafeteryasına, spor salonundan yemek salonuna, mescidinden projeksiyonlu akıllı sınıflarına  her türlü ihtiyaç düşünülmüş. Üstelik her şey hayırseverimizce, ince bir zevk ve kalite gözetilerek özenle seçilmiş. Bu eşsiz merkezin oluşmasında emeği geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, araziyi tahsis eden Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt ile hiçbir masraftan kaçmayan, eşsiz bir ilim ve kültür merkezi oluşturan hayırseverimize teşekkürlerimi sunuyorum. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.

DÜNYANIN HER YERİNDEN HAFIZ ADAYI GENÇLER ŞUHUT’A GELECEK

Kız öğrencilerinin hafızlık eğitimi alacağı Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi’yle birlikte Şuhut’un önemli bir eğitim yuvası haline geleceğini kaydeden AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, burada eğitim gören kızların dünyanın farklı coğrafyalarında hafızlık yapacağını; insanların, din eğitimine önemli hizmetler vereceklerini söyledi. Hafız adayı genç kızların nezih bir ortamda eğitim görmesinin dünyanın her yerinden öğrenci gelmesi adına önemli bir adım olduğuna değinen Özkal, “hayırseverimizin yaptığı eser; İnşallah kendisinin hayır duası almasını, amel defterlerinin kapanmamasına vesile olacak. Şuhut’ta daha önce yapılan 180 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdundan sonra bu kez, kız öğrencilerimiz için yapılan 180 kapasiteli yatılı kalabilecekleri bir ilim ve kültür merkezinin yanı sıra imam hatip okulumuzun inşaatı devam ediyor. Buraya sadece Şuhut ve Afyonkarahisar’dan değil Türkiye’den hatta dünyanın farklı coğrafyalarından kız çocuklarımız gelecek. Hafızlık eğitimi almak isteyen herkese kapıları açık olan Şuhut’ta böylece aynı anda 360 erkek ve kız öğrenci hafızlık eğitimi alacak. Devletimiz her ne kadar Avrupa’nın farklı yerlerindeki camilere din adamı gönderiyorsa da cami olmayan ya da Türkçe’yi iyi bilmeyen Müslümanlar Türkiye’den giden din adamlarıyla yeterince irtibat kuramayabiliyor. Avrupa’nın farklı coğrafyalarındaki, Türk ve Müslüman topluluklardan gelen; o ülkelerde doğmuş, büyümüş ve bulundukları ülkenin dilini en iyi şekilde bilen gençler hafız olmak için bu ilim ve kültür merkezlerine gelecek.” şeklinde konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de Şuhut’taki merkezlere büyük önem verdiğini, bu yüzden Afyonkarahisar’a geldiğinde merkezi ziyaret edip görmek isteğini ifade eden Hatice Görmez ise, merkezin eksiksiz olduğunu anlattı. Kültür ve ilim merkezinin Şuhut’a hayırlı olması temennisinde bulunan Dr. Görmez, merkezin gençlere ve din eğitimi verecek bir kuruma yakışır niteliklere sahip olduğunu vurguladı.

Şuhut’taki incelemelerin yanı sıra Afyonkarahisarlı kadınlarla da bir araya gelen Dr. Hatice Görmez, Afyonkarahisar Müftülüğü’nün düzenlediği ‘Peygamber Efendimizin (SAV) Annem Dediği Sahabe Kadınlar’ konulu bir konferansa konuşmacı olarak katıldı.  Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun konferansın açılışında yaptığı konuşmasını yaptığı konferans öncesi; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Akbermet Orozalieva,  Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve Afyonkarahisarlı kadınların ilgiyle dinlediği konferansta duygu dolu anlar yaşandı. Anneliğin önemini anlatan Dr. Görmez; Peygamber Efendimiz’in  (SAV), hürmete en layık kişi sorulduğunda üç kez ‘annendir’ diye cevap verdiğini anlattı. Konferans sonunda Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisarlı kadınlar adına; Dr. Hatice Görmez’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.