19 MAYIS alternatif töreni için belirlenen güzergaha tepki gösteren ve yürümeyi reddeden CHP'li Özgür Özel "Vali'ye selam söyleyin. Bir fezleke de bunun için yazsınlar" dedi

Özgür Özel: Vali'ye selam söyleyin, bir fezleke de bunun için yollayın

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa'da bayramlarda gelenek haline getirdiği alternatif kutlamayı 19 Mayıs’ta da tekrarladı. Yürüyüşe CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, İl Başkanı Hali Tokul, ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci ve yönetimi, Eğitim İş Şube Başkanı Cem Ok ve yönetimi, CHP ilçe başkanları, CHP ilçe gençlik kolları başkanları STK temsilcileri ve partililer katıldı.

"VALİ'YE SELAM SÖYLE"

manisakulishaber'in haberine göre, yürüyüşte güzergah krizi de yaşandı. Kendilerine şehrin en ıssız caddelerinden biri olan Çarşı Bulvarının tahsis edilmesine tepki gösteren CHP’liler polis noktasını geçtikten sonra yönlerini şehrin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesine çevirmek istedi. Polisin valilik genelgesi uyarısına ve ikazları üzerine kısa süreli bir tartışma yaşanırken CHP’li Özel de, “Suç duyurusunda bulunun, fezleke yollayın. Sizin hiçbir sorumluluğunuz yok. Bütün sorumluluk bende. Ben il başkanına diyorum ki, CHP grup Başkanvekili olarak buradan yürüyeceğiz. Selam söyle valiye” diyerek alkışlarla yürüyüşü başlattı. Yürüyüş sırasında mikrofonu eline alarak Manisalılara seslenen Özel, "Mesir, Cumhuriyet Caddesinden, Atatürk'ü anmak Bit pazarından olamaz. Buradan Manisa'yı yönetenlere sesleniyoruz. Bundan sonra güzergahımız budur, hodri meydan" dedi.