ÖZGÜR ÖZEL: SARAYIN KAYGISI DARBE KOMİSYONU

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.08.2016 - 09:31, Güncelleme: 23.08.2016 - 09:31
 

ÖZGÜR ÖZEL: SARAYIN KAYGISI DARBE KOMİSYONU

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ortaya yeni bir iddia attı. Özgür Özel’e göre Ak Parti’nin ancak önceki gün, Meclis kapanırken son anda komisyona üye bildirmesinin nedeni; kendisiyle ilgili bilgi ve bağlantıları temizlemek ve komisyonun sıcağı sıcağına çalışmasını engellemek. Özgür Özel; “sarayın kaygısı Darbe Komisyonu” dedi.
TBMM’de 15 Temmuz’dan bir hafta sonra darbe girişiminin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla bir  ‘Darbe Komisyonu’nu kuruldu ve MHP, HDP, CHP darbe girişimin araştırılmasını kabul etmişti.  Ancak AK Parti bu komisyona üye vermemişti. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ortaya yeni bir iddia attı. Özgür Özel’e göre Ak Parti’nin ancak önceki gün,  Meclis kapanırken son anda komisyona üye bildirmesinin nedeni; kendisiyle ilgili bilgi ve bağlantıları temizlemek ve  komisyonun sıcağı sıcağına çalışmasını engellemek. AK Parti’nin komisyona Meclis kapanırken üye bildirmesi nedeniyle komisyon çalışmaları en erken; 1 Ekim’den sonra başlayabilecek. AKP’nin komisyonda görev yapacak üyelerin isimlerini apar topar üye bildirimi yaptığını anlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel;  “Komisyonun etkili bir şekilde çalışmaya başlaması 1 Ekim sonrasına kaldı. AKP kendi eliyle komisyonu darbeden 3 ay sonraya erteledi” dedi. SARAYIN KAYGISI DARBE KOMİSYONU Kulislerde Saray’ın Darbe Komisyonu’nun kurulmasına tepkisinin konuşulduğunu dile getiren Özel, “Sarayın ‘Başka işiniz mi yok? CHP’yle, HDP’yle darbeyi araştıracaksınız? OHAL’de zaten bunun üzerine gidiyoruz. Olmadık bağlantılar çıkar, parti zor durumda kalır’ kaygısından bahsediliyor” diye konuştu. SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇEMEDİLER AKP’nin istihbarat örgütleri ve devletteki tüm imkânları kullanarak 1 Ekim’e kadar kendisiyle ilgili bilgi ve belgeleri ortadan kaldırıp olay yeri temizlendikten sonra komisyonu çalıştıracağını belirten Özel, “Tıpkı Uğur Mumcu cinayetinde delillerin süpürgeyle temizlenmesi gibi bir durum ortaya çıkacak. AKP ne olursa olsun bu konuda samimiyet testinden geçememiştir” dedi.    
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ortaya yeni bir iddia attı. Özgür Özel’e göre Ak Parti’nin ancak önceki gün, Meclis kapanırken son anda komisyona üye bildirmesinin nedeni; kendisiyle ilgili bilgi ve bağlantıları temizlemek ve komisyonun sıcağı sıcağına çalışmasını engellemek. Özgür Özel; “sarayın kaygısı Darbe Komisyonu” dedi.
TBMM’de 15 Temmuz’dan bir hafta sonra darbe girişiminin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla bir  ‘Darbe Komisyonu’nu kuruldu ve MHP, HDP, CHP darbe girişimin araştırılmasını kabul etmişti.  Ancak AK Parti bu komisyona üye vermemişti. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ortaya yeni bir iddia attı. Özgür Özel’e göre Ak Parti’nin ancak önceki gün,  Meclis kapanırken son anda komisyona üye bildirmesinin nedeni; kendisiyle ilgili bilgi ve bağlantıları temizlemek ve  komisyonun sıcağı sıcağına çalışmasını engellemek. AK Parti’nin komisyona Meclis kapanırken üye bildirmesi nedeniyle komisyon çalışmaları en erken; 1 Ekim’den sonra başlayabilecek.
AKP’nin komisyonda görev yapacak üyelerin isimlerini apar topar üye bildirimi yaptığını anlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel;  “Komisyonun etkili bir şekilde çalışmaya başlaması 1 Ekim sonrasına kaldı. AKP kendi eliyle komisyonu darbeden 3 ay sonraya erteledi” dedi.

SARAYIN KAYGISI DARBE KOMİSYONU
Kulislerde Saray’ın Darbe Komisyonu’nun kurulmasına tepkisinin konuşulduğunu dile getiren Özel, “Sarayın ‘Başka işiniz mi yok? CHP’yle, HDP’yle darbeyi araştıracaksınız? OHAL’de zaten bunun üzerine gidiyoruz. Olmadık bağlantılar çıkar, parti zor durumda kalır’ kaygısından bahsediliyor” diye konuştu.

SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇEMEDİLER
AKP’nin istihbarat örgütleri ve devletteki tüm imkânları kullanarak 1 Ekim’e kadar kendisiyle ilgili bilgi ve belgeleri ortadan kaldırıp olay yeri temizlendikten sonra komisyonu çalıştıracağını belirten Özel, “Tıpkı Uğur Mumcu cinayetinde delillerin süpürgeyle temizlenmesi gibi bir durum ortaya çıkacak. AKP ne olursa olsun bu konuda samimiyet testinden geçememiştir” dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.