ÖZER ELEKTRİKTE İŞVEREN DEVLETE “İLLALLAH” DEDİRTTİ

ÖZER ELEKTRİKTE İŞVEREN DEVLETE “İLLALLAH” DEDİRTTİ

Özer direnişinde İMES OSB yönetiminden Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’a sendika her arabulucuyu kabul ederken işveren, ret etti. Dilovası İMES OSB’deki firmada direniş ikinci ayını doldururken Bakanlık müfettiş heyeti görevlendirdi

Dilovası İMES OSB’de kurulu Özer Elektrik’te BMİS Gebze Şube’nin örgütlenmesinin ardından çıkartılan 10 işçinin eylemi 60 günü geride bıraktı. Bu süreçte son olarak Ramazan Sarı isimli sendika üyesi işçinin müfettişe verdiği görüşler sonrası tezgah başından önce kazma küreğe, ardından işsizliğe itildi. Böylece çıkartılan işçi sayısı 13’e yükselirken direnişi 10’u sürdürüyor. Ramazan Sarı’nın da direnişe katılacağı kaydedildi.

“PAZAR EDİNEN DURSUN”

VİDEO KAYDINDA

Sarı’ya firmada “İnsan Kaynakları Müdürü” olarak görev üstlendiği sanılan Emekli Jandarma Astsubay Tuncay Dursun’un müdahalesinin video kaydı da yapıldı. Dursun iki sene önce de yine BMİS’in örgütlendiği ve benzer vakalar yaşanan BBS Metal’de benzer zamanda benzer görev üstlenmişti. BMİS Gebze 2 No’lu Şube yönetiminden Engin Kulu, “Sendikal örgüt kırmaktan pazar edindi” diye atıfta bulunmuştu.

İŞKOLU YANILTMASI İÇİN Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görevlendirilen, aralarında Kemal Evren’in de bulunduğu müfettiş heyeti SGK İzmit binasında direnişçi işçiler Suat Güneş, Fevzi Sarıgül ve Yusuf Çakır ile görüştü. Ardından fabrikaya geldi. Ancak müfettişlerin fabrikaya geleceğinden bilgi sahibi olan işveren, işçilerin iddiasına göre yüksek ihtimalle işkolu yanıltması için metal işkoluna ait ne kadar makine teçhizat varsa depoya kaldırdı. İnsan Kaynakları Müdürü Tuncay Dursun ile birlikte taşeron işçilerin tamamı ile bir kısım işçiye, “İdari izin” uyguladı.  Müfettiş incelemeleri dün öğlen saatlerinde hala sürüyordu.

ARABULUCU BEĞENMEDİLER!

Öte yandan BMİS Gebze Şube 2 No’lu Başkanı Necmettin Aydın’dan edinilen bilgiye göre direnişçi işçiler ve sendika yöneticileri Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve İMES OSB yönetimi ile davet üzerine görüştü. Şube yönetimi üç görüşmede de kendilerine iletilen “arabuluculuk üstlenmeyi” kabul etti. Ancak şekil o ki gerek Kaymakam Alkan, gerekse Başkan Şayir ve İMES OSB’nin arabuluculuk girişimini geri çeviren işverenden Devlet de yaka silkti ve müfettişini devreye soktu. Şimdi gözler müfettiş tarafından hazırlanacak rapora çevrildi. (Haber Merkezi)

Detaylar pazartesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.