"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Özel sektörün dış borcu iki ayda 8.2 milyar dolar arttı

16 Nisan 2018, Pazartesi 23:44
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından şubat dönemine ait özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcuna ilişkin gelişmeler yayımlandı.

Özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmeleri incelendiğinde, 2017 sonuna göre uzun vadeli kredi borcu 6.8 milyar dolar artarak 228 milyar dolara, kısa vadeli kredi borcu da (ticari krediler hariç) 1.4 milyar dolar artarak 19 milyar dolara yükseldi. Borçluya göre dağılıma bakıldığında, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, bir önceki yılın sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 629 milyon dolar artarken, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmaları da 1.8 milyar dolarlık yükselişle 32.2 milyar dolar oldu.

Finans kuruluşlarının borçları arttı

Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 468 milyon dolar artarken, tahvil stoku da 2 milyon dolar artışla 4.4 milyar dolar oldu. Bu dönemde, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 3.2 milyar dolar arttı. Tahvil stoku da 508 milyon dolar yükselişle 7.4 milyar dolara ulaştı. Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise 2017 sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 255 milyon dolar artışla 11.8 milyar dolar, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları da 1,2 milyar dolar artışla 4,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

DHA

Etiketler: özel sektör, borç
Okunma Sayısı: 1341
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı