1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Özel Okul Teşviklerinde Sona Doğru
Özel Okul Teşviklerinde Sona Doğru

Özel Okul Teşviklerinde Sona Doğru

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvuruların 2 Eylül’de sona erip, sonuçların ise 3 Eylül 2015’de açıklanacak olmasıyla gözler özel okullara çevrildi.

A+A-

Kars’ta da bir çok velinin çocuklarını özel okullarda okutmak için teşvik başvurusunda bulunduğu görüldü. Veliler heyecanla teşviklerin çıkıp çıkmayacağını merak ederken, bu uygulamadan duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Devletin özel okulda okuyacak olan öğrencilere önemli oranda destek verdiğini söyleyen veliler, çocuklarının eğitim görmesini istedikleri özel okulların da bunun önemine binaen bina ve dersliklerini modernize ettiklerini gördükleri de kaydederek, teşvike müracaat edenler arasında çocuklarının da olmasını arzuladıklarını dile getirdiler.

Kars Özel Final Temel Lisesi Müdürü Aziz Yıldırım ile özel okul teşvikleriyle ilgili konuştuk.

Soru: Özel okullara yönelik teşvik başvuruları sürüyor mu ?

Cevap : Tam da velilere ve öğrencilere önemle duyurmak istediğimiz bir konu hakkında soru soruyorsunuz.Evet önemle belirtmek istiyorum.Teşvik başvurularında son haftaya girdik.10 Ağustosta başlamıştı şu an sayılı günler kaldı 2 Eylülde başvurular bitiyor bu yüzden veli ve öğrencilerimiz kendilerine tanınan bu avantajdan mutlaka yararlansınlar.

Soru: Peki başvurular ne durumdadır ve neler önerirsiniz?

Cevap: Yoğun bir başvuru söz konusu kimi öğrenci naklini alıp direk öğrenim yapmayı düşündüğü özel okula başvuruyor ,kimi öğrenci de kayıtlı olduğu mevcut devlet okulunda başvuru yapıyor.Önerim şu : veli ve öğrenciler kaydolmayı düşündüğü özel okuldan detaylı bilgi alsınlar,kayıt fiyatlarını öğrensinler devletten alacakları teşvik miktarını öğrensinler,kayıtlar için uygun koşullarına göre teşviklerden yararlansınlar böyle bir avantajdan mutlaka yararlansınlar çünkü bu fırsat hem kendileri hem de şehrimizin eğitimi açısından çok yararlı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.