Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde zihinsel engelli özel öğrenciler için hazırlanan Beyaz Karanfiller Sınıfı’nın açılış töreni, dün yapıldı.

Saat 11.00’de, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde başlayan törene Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür vekili İlhan Saz, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcı, özel öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaç, “Biz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çeşitli hizmet modellerimizle, çocuk, genç, yaşlı, engelli kısacası tüm aile bireylerinin sürekli yanındayız. Bu doğrultuda engellilerimizin sosyal rehabilitasyonları ve entegrasyonlarını sağlamak amacıyla çok özel bir sınıf oluşturduk ve adını Beyaz Karanfiller koyduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle de bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmada bize yardımcı olan sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza, sayın ilçe milli eğitim ile halk eğitimi merkezi müdürümüze ve Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez’e çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Daha sonra sınıfın açılış kurdelesini kesti. Zihinsel engelli 2 genç Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a üzerlerinde isimleri yazılı yastık hediye etti. Protokol üyeleri ve katılımcılar, ana sınıfı ile kadınlara yönelik düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Program, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği tarafından pilav ve ayran ikramından sonra son buldu. 

Haberi okumak için linke tıklayınız
1.bp.blogspot.com/-g9gEoMGxuF8/WEG7GcH5PyI/AAAAAAAAbYQ/95NufXh7FjUS3EaFDKSxiWwH1LEPnboGACLcB/s1600/6.jpg