Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Özel Güvenlik Görevlilerinin Sözleşmeleri Karara Bağlandı

Özel Güvenlik Görevlilerinin Sözleşmeleri Karara Bağlandı
13 Mart 2017 15:23 | Son Güncellenme: 13 Mart 2017 23:21
A+
A-

Güvenlik İş Sendikası Bayburt il teşkilatı Bayburt il genelinde görev yapan üyeleriyle bir araya gelerek toplu iş sözleşmelerindeki konuları değerlendirdiler.

Bayburt’ta görev yapan bütün özel güvenlik görevlileri ve sendika üyeleri  sorun ve problemlerini, İmzalamış oldukları toplu iş sözleşmesini, devam eden süreç ve gündemdeki önemli konuları değerlendirmek için toplantı düzenlendi.

Toplantının açıklama yapan Güvenlik İş Sendikası Bayburt il Başkanı Ali Sayıner,  “Türk-İş Konfederasyonu Güvenlik-İş Sendikası olarak, özel güvenlik görevlilerinin hak ettiği konuma gelmesi ve saygınlığının tüm alanlarda artırılması için gayret göstermektedir. 2011 yılında yedi kişi ile başlayan bu onurlu mücadelemizde bugün 30 bin üye sayısına ulaşarak tüm özel güvenliklerin işte bu benim sendikam dediği bir yapıya ulaşmıştır.

İl Genelinde %90 oranında hemen hemen tüm kurumlarda yetkili sendika olarak çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan üyelerimiz ile Bayburt’ta daha güzel günler yaşayacağız. Çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. Şuana kadar 5 Kurumda Üyelerimiz adına toplu iş sözleşmesi imzaladık. İlimizde toplu iş sözleşmelerimizin ilk ödemesi Sağlık İl Müdürlüğü’ne yapılmıştır. Ardından K.Y.K Yurt Müdürlüğü, D.S.İ., Hastane, Gençlik Spor il Müdürlüğü ve son olarak ta İlimizin en fazla güvenlik çalışanının olduğu kurum Bayburt Üniversitesinde üyelerimiz adına toplu iş sözleşme görüşmeleri  yüksek hakem kurulu tarafından karara bağlanmıştır. “

Güvenlik İş Sendikası üyesi olan özel güvenlik görevlilerinin toplu iş sözleşmelerindeki hakları şöyle;

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ %60

Evlenme yardımı 140 TL

Çocuk yardımı 25 TL (her ay)

Silah tazminatı günlük 2 TL

Askerlik yardımı 300 TL

Bayram ödeneği 75 TL

Yakacak yardımı aylık 30 TL

ÖĞRENİM YARDIMI:

İlkokul İçin 100 TL

Ortaokul için 110 TL

Lise ve dengi okullar İçin 120 TL

YÜKSEKOKULLAR VE ÜNİVERSİTE İÇİN

Okulun normal eğitim süresi artı 1 yıl süre ile sınırlı olmak üzere 140 TL

ÖLÜM YARDIMI:

İşçilerin iş kazası sonucu ölümleri halinde 1200 TL

İşçilerin normal ölümleri halinde 800 TL

İşçinin ana, baba, eş ve çocuklarının ölümü halinde 300 TL

TABİİ AFET YARDIMI:

İşçilerin yangın, deprem, sel ve benzeri afetlerden zarar görmeleri halinde 1000 TL’ye kadar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.