Diyanet, şimdi de özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencileri hedefine aldı. Antalya Kepez İlçe Müftülüğü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, özel öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere Kuran eğitimi vermek amacıyla, “Dinimizi Öğreniyoruz” projesi başlattı.

Özel eğitim öğrencilerine müftülükten Kuran dersi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarıyla pedagojik ilkeleri yok sayarak öğrencilere dini eğitim veren Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencileri hedefine aldı. Antalya Kepez Müftülüğü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen “Dinimizi Öğreniyoruz” projesi kapsamında özel eğitim gereksinimli öğrencilere Kuran dersi verileceği öğrenildi.

Bedensel özellikleri veya öğrenme yetenekleri farklı olan ve nitelikli eğitim için özel öğretmenlere ihtiyaç duyan öğrencileri kapsayan projenin amacı, “Öğrencilerin temel dini bilgilerini öğrenmesi ve Kuran-ı Kerim’i okumasını öğrenmesi” şeklinde açıklandı. Pedagojik ilkeleri yok sayan projenin Kepez’deki tüm özel ortaöğretim kurumlarında hayata geçirileceği belirtildi.

Kepez İlçe Müdürlüğü, Kepez’deki özel eğitim okullarının ve Kepez İlçe Müftülüğü’nün proje paydaşları olduğunu açıkladı.

CAMİDE EĞİTİM

Projenin uygulama alanı, okullar ile de sınırlandırılmadı. Öğrencilerin Kepez Müftülüğü’ne ait camilerde de uygulamalı eğitime alınacağı bildirildi. Eğitimin bir bölümünün camilerde yapılacak olmasının gerekçesi ise “Öğrencilerin almış olduğu eğitimleri, yaparak ve yaşayarak işbirliğine dayalı kalıcı öğrenmeler ile perçinlemek” olarak açıklandı.

ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLER

Bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinde ölçme araçlarıyla ölçülebilen düzeyde yetersizlik olan bireyler özel eğitime ihtiyaç duyuyor. Özel gereksinimli bireyler genellikle, “Özel öğrenme güçlüğü, dil ve konuşma güçlüğü, yaygın gelişimsel bozukluk, dikkat eksikliği, zihinsel yetersizlik, üstün ve özel yetenek” gibi gruplarda toplanıyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitimlerinin, özel eğitimli öğretmenler tarafından takip edilmesi büyük önem taşıyor.

MEB GİBİ

Bu arada Diyanet, özellikle ilköğretim kademesinde okullaşma oranının düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu illerini de radarına aldı. MEB, Doğu illerindeki kız öğrencilerin okullaşma oranını artırmak konusunda yetersiz kalırken Diyanet’in ev ziyaretleri gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Aralarında vaizlerin de yer aldığı Diyanet personelinin Ağrı, Bitlis, Gaziantep, Konya ve Mardin’deki evleri ziyaret ederek, “İslam’ın kız çocuklarının eğitimine verdiği önemi”anlattığı belirlendi. Diyanet görevlilerinin, çocuklarını okula göndermeyen ailelere peygamberin kadınların eğitimine önem verdiğini anlatarak ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.