MENÜ

Özel adam!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzon açısından bu sezon birçok farklı hikayeyle anılacak, buna şüphe yok. Ama bu takımın en esaslı kahramanı tartışmasız Mehmet Ekici. Oyunu kurgulayan, topun ön bölgede kalmasını sağlayan, kilit açan ve tabii ki sezonun en güzel gollerini atan adam.

Karabük, Yılmaz Vural ile düşme hattından kurtulmak için can havliyle oynarken ilk yarı sonunda skoru 2-1’e getirmişti. Tabelayı lehine değiştirdikten sonra artık oyunun güzelliğinin çok önemi kalmıyor can derdindeki takımlar ve hocalar için. Yılmaz hocanın takımı ikinci yarıda ‘atan almaz yatan alır’a oynamaya başladığı anlarda çirkinleşen oyuna güneş gibi doğdu Mehmet Ekici. O’nun vuruş kalitesi sayesinde Ersun Yanal için yay civarı kazanılan frikikler birer can simidi. Bunu İsmail Kartal yapmadığı için üç haftada 7 puan kaybetti, Bilic yapmadığı için son iki haftada 5 puan yitirdi. Ersun hoca, sezon sonunda Ekici’nin büyük boy bir posterini evinin duvarına asıp, ona kurtardığı maçlar için şükranlarını sunarsa hiç şaşırmam.

Günümüz futbolunda orta sahaların, özellikle de ön liberoların performansı total takım kalitesini belirliyor fikrine hiç itirazım olmaz. Trabzonspor’un bu sezon yaşadığı saha içi sendromun yegane sebebi bu değil elbette lakin Karabük karşısında oyuna hükmedememesinin önemli gerekçelerinden biriydi. Aytaç neredeyse çıkışlarının tamamında Musa ya da Sow’a takılınca Trabzon gereksiz bir baskı yedi. Pozisyon bilgisi zayıf Fatih Atik sağ bek, Bosingwa sol stoperdeyken Aytaç’ın hücum bölgesine taşıyamadığı her top Ahmet İlhan ve Onur ile Hakan Arıkan’ın kalesinde tehlikeli birer pozisyona dönüştü.
Bu arada Vahid hoca Japonya’nın başına geçmiş. Sahi, hocayı Milan’lar PSG’ler SMS’le ‘gel gel’ diye taciz ediyordu değil mi?

YORUM YAZ