HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın yollara ilişkin eleştirilerine cevap verdi. Özcan ayrıca Kadıköy Barajı’na 1.5 megawattlık güneş enerjisi santrali kurulması projesinin onaylandığını bildirdi.

Mehmet Özcan, şehir genelinde altyapı çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak, “Bir şeyleri eleştirmesi çok kolay. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Doğal gaz çalışmaları son sürat sürüyor. Sadece Adliye Sarayı’nın yolu değil, diğer caddelerde de bozukluklar var. Adliye Sarayı’na giden yolda doğal gaz kazı çalışmaları yapılacak. Hava şartları yol çalışması için uygun değildi. Yağmurlar yağdı. Karayolları şantiyesi bile yeni çalışmaya başladı. Asfalt plentimiz birkaç gün çalıştı. Daha sezona yeni giriyoruz. Muhalefettir, eleştirebilir. Biz de uyumuyoruz. Planımızı yaptık. Yağmur altında asfalt mı yapılır? Rasim Ergene Caddesi’nde baştan sona yol ve kaldırım çalışması yapacağız.” dedi.

KAÇ KERE YOL YAPMIŞ BEYEFENDİ?

Hüseyin Boyalık’ın, “Cüruftan yol yapan belediyeye ihtiyacımız yok” sözlerini değerlendiren Özcan, şunları söyledi: “Benim de ona ihtiyacım yok. O günün şartlarında öyle yapılmış. Kaç kere yol yapmış beyefendi? Öte yandan geçtiğimiz hafta Karayolları Genel Müdürü bölgemize geldi. Hastane yolunu kendilerinin yapacağını söyledi ve ben de teşekkür ettim. ‘Durun yapmayın’ mı deyim?”

KADIKÖY BARAJI’NA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULACAK

Mehmet Özcan, devam eden yatırımlarla ilgili de bilgi veren Boyalık, “Kadıköy Barajı’na 1.5 megawattlık güneş enerjisi santrali kurulması projesi onaylandı. Öz tüketim maksatlı bir proje. Hayata geçtiğinde Kadıköy Barajı’nın elektrik tüketiminin %60-70’ini projemizden üreteceğiz.” şeklinde konuştu.