1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Özcan Aydoğdu yazıyor...
Özcan Aydoğdu yazıyor...

Özcan Aydoğdu yazıyor...

Özcan Aydoğdu yazıyor...

A+A-

Ak Parti'de seçim takviminin açıklanması ve il-ilçe kongrelerine başlanacağı iddiası Gölbaşı siyasetini de ısıttı.

Bu iddia siyasetle uzaktan ya da yakından ilgilenen eli boş gönlü hoş kişilere de iyi bir malzeme oldu. Şimdiden "İlçe Başkanı kim olur" sorusuna yanıt aranmaya başlanırken, muhabbet "yönetime kimler girer" e kadar gitti.

ADAY TOTO OYNAYANLARA KÖTÜ HABER

2019'un planlarını şimdiden yapmak isteyenler de konuyla bayağı bir alakalı oldular. Osman Karaaslan'ın yeniden ilçe başkanı olmayacağına, hatta belediye başkanlığı için niyeti olduğunu düşünenler "Yeni ilçe başkanını" belirlemek için  harekete bile geçtiler.

Bu ilgili arkadaşlara şunu söyleyebilirim;

Kusura bakmayın hevesinizi kursağınızda bırakmak istemezdim ama

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Başkanlık Sistemi"ni meclise getirin çıkışı bir çok dengeyi de alt üst etti.

Ak Parti üst yönetimi referandum seçeneğinin yüksek bir ihtimal olması üzerine kongre takvimini şimdilik rafa kaldırdı.

Kısacası "Aday toto" oynayanlar sizi üzmek istemezdim ama...

Yönetimde var olmak, partiyi 2019 yerel seçimlerine götürecek listede yer almak için şimdilik biraz daha beklemeniz gerekiyor.

ALGI NEDEN DEĞİŞMİYOR?

Fatih Duruay yönetimindeki Gölbaşı Belediyesi çalışıyor, çabalıyor, uğraş veriyor. Ancak algıyı bir türlü yönetemiyor. Gölbaşı Belediyesi'nin tarihinde görülmemiş yatırımlar Fatih Duruay döneminde yapılırken , nedense bu yatırımlar değil başka şeyler konuşuluyor.

Seğmenler Pazar Yeri ve Aile Yaşam Merkezi, Mevlana Spor Merkezi, Şehir Parkı ve Eymir Aile Yaşam Merkezi gibi sadece 4 kalemden oluşan 60 milyonluk yatırımlar Fatih Duruay döneminde yapılıyor.

Duruay döneminde Mogan Gölü'nün temizliği için ciddi adımlar atıldı ve hemen hemen sona yaklaşıldı. Yakında temizlik için gelen gemiler Mogan'a inecek. Rutin belediye hizmetleri düzenli bir şekilde yürürken, bir yandan da yeni hastaneyle ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Hal böyle iken Gölbaşı Belediyesi'nin bu başarılı çalışmaları neden konuşulmuyor da, başka şeyler konuşuluyor?

ART NİYETLİ Mİ?

Ben bu durumun tamamen art niyetli yapıldığına inananlardanım. Halk tarafından da kabul edilen dürüstlüğünden ve çalışma azminde şüphe edilmeyen bir başkanın bu denli başarılı çalışmaları bile bile gündeme getirilmek istenmiyorsa, bunun altında bir art niyet olabilir!

KENDİ MENFAATİNİZ YERİNE...

Bürokratların da kendi iç çekişmelerini ve başkan yardımcılığı hesaplarını bir kenara atma vakti bana göre gelmiştir. Kendi menfaatlerini düşünmek yerine biraz da kendilerini koltuk sahibi yapan,o makamlarda tutan Belediye Başkanı için çalışma vakti gelmiştir bana göre...

Bazı bürokratların bu bencil tavrı belediyede gerçekten çalışan ve emek veren Belediye başkanına, diğer bürokratların ve personelin de emeğine saygısızlıktır.

Fatih Duruay'ın da iyi niyetini suistimal etmeyin!

STK'LAR NE İŞ YAPAR?

Bunun dışında ben bu durumda belediyenin bürokratları kadar, STK'ların da payının olduğuna inananlardanım. Bir dedikleri iki edilmeyen her davet ettiklerinde Belediye Başkanını karşılarında gören STK'lar da bu algının değişmesine önemli etkendir. Eğer Fatih Duruay STK'lara bu kadar önem ve değer veriyorsa, STK'lar da Gölbaşı için bu algının değişmesine yardımcı olmakla mükelleftir. Yoksa her ay kahvaltı sofralarında bir araya gelmenizin hiç bir anlamı yok!

Son olarak siyasi irade...

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın ideolojik olarak yakın olduğu siyasi irade de bu konuda üzerine düşen görevi yapmalıdır!

Umarım tüm bunlar düzelir ve biz bu isimleri açık açık yazmak zorunda kalmayız!

RANTA İZİN VERMEYEN BAŞKAN

Dip not: Şimdilik konuyu fazla açmayalım ama Gölbaşı Fatih Duruay gibi bir belediye başkanına sahip olduğu için oldukça şanslı. Öyle ki film fırıldakla elde edilmek istenen imar rantına izin vermeyen bir belediye başkanımız var! Yetmez mi?

Bu haber toplam 2300 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.