Arama Logo

Bundesliga'da rapor: Ozan Kabak yıkıldı, Bayern şov yaptı!




10
BUNDESLIGA'DA DURUM
Almanya Bundesliga'nın 29. haftasında 5 kritik maç oynandı. Avrupa Kupaları ve kümede kalma açısından kritik önem taşıyan karşılaşmalarda fazla gol çıkmazken, aradan kabus gibi dönen Schalke 04, bir kez daha galibiyete ulaşamadı. Bayern Münih ise, yine rekorları kıran bir performans sergiledi. İşte Bundesliga'da rapor...
BUNDESLIGA'DA DURUM
9
ZANKA KENDİ KALESİNE ATTI

Bayern Münih evinde Fortuna Düsseldorf ile karşı karşıya geldi. Allianz Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 5-0'lık skorla kazandı. Bayern Münih'e galibiyeti getiren golleri, 15. dakikada kendi kalesine Zanka, 29. dakikada Pavard, 43. ve 50. dakikalarda Lewandowski ile 52. dakikada Davies kaydetti. Fenerbahçe'den kiralık olarak Düsseldorf forması giyen Zanka, karşılaşmaya 11'de başladı ve 15. dakikada Pavard'ın vuruşunda topu şanssız bir şekilde kendi kalesine gönderdi.

ZANKA KENDİ KALESİNE ATTI
8
MİLLİ OYUNCULAR VE REKOR
Düsseldorf'ta milli oyuncularımızdan Kaan Ayhan sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, bu maç öncesinde 5 maçta 5 gol atan Kenan Karaman ise 90 dakika sahada kaldı. Bu sezon 8. kez 5 golü geçen Bayern Münih, Bundesliga'da 86 gole ulaştı ve rekor kırdı. Bundesliga'da bu sezon her takıma gol atan Robert Lewandowski, 43 golle bir sezonda attığı gol rekorunu egale etti. Üst üste 8. maçını kazanan Bayern Münih, 67 puanla liderliğini sürdürdü. 6 maç sonra kaybeden Düsseldorf ise 27 puanda kaldı.
MİLLİ OYUNCULAR VE REKOR
7
SCHALKE NEFES ALAMIYOR
Bundesliga arası sonrasında oynadığı 3 maçı da kaybeden Schalke, Werder Bremen karşısında da şanssızlığını kıramadı. Veltins Arena'da oynanan mücadeleyi, kümede kalma savaşı veren Werder Bremen 1-0'lık skorla kazandı. Werder Bremen'e galibiyeti getiren gol, 32. dakikada Bittencourt'tan geldi.
SCHALKE NEFES ALAMIYOR
6
OZAN 90 DAKİKA OYNADI
Schalke'de sakatlığını atlatan ve geçen hafta ilk kez oynayan milli oyuncumuz Ozan Kabak, karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Ahmed Kutucu ise 58. dakikada oyuna dahil oldu ancak skoru değiştiremedi.
OZAN 90 DAKİKA OYNADI
5
NURİ ŞAHİN VEDAYA YAKLAŞIYOR
Werder Bremen'de sakatlığı devam eden Ömer Toprak'ın oynamadığı maçta, sözleşmesinin sonuna gelen ve geleceği ile ilgili belirsizlik olan Nuri Şahin bir kez daha kadroya alınmadı. Tecrübeli oyuncunun, sezon sonunda ayrılma ihtimali böylece daha da güçlenmiş oldu.
NURİ ŞAHİN VEDAYA YAKLAŞIYOR
4
HOFFENHEIM AVRUPA İSTİYOR
Haftanın bir diğer önemli maçında Mainz, Hoffenheim'ı konuk etti. Opel Arena'da oynanan karşılaşma, konuk ekip Hoffenheim'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Hoffenheim'a galibiyeti getiren golü 43. dakikada Ihlas Bebou kaydetti. Konuk ekip müsabakanın 27. dakikasında Steven Züber'in ayağından kullanılan penaltıdan da yararlanamadı. Bundesliga'da üst üste 2. galibiyetini alan Hoffenheim, puanını 42'ye yükseltti ve 7. sırada yer alarak Avrupa Ligi elemeleri iddiasını korudu. Üst üste 5. maçından da galibiyet alamayan Mainz ise 28 puanda kaldı ve düşme potasının 1 adım üstünde 15. sırada yer aldı.
HOFFENHEIM AVRUPA İSTİYOR
3
HERTHA'NIN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Bundesliga'nın 29. hafta heyecanında Hertha Berlin ile Augsburg, Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşılaştı. Hertha Berlin, karşılaşmada Javairo Dilrosun'un 23. dakikada ve Krzysztof Piatek'in 90+3. dakikada attığı gol ile 2-0'lık galibiyete uzandı. Hertha Berlin böylelikle aradan sonra çıktığı maçlarda 3 galibiyet, 1 beraberlik almış oldu. Konuk ekip Augsburg, üst üste 4. yenilgisini aldı. Bu sonuçla puanını 38'e yükselten başkent ekibi, 9. sırada yer aldı. 31 puanda kalan konuk ekip Augsburg ise; 13. sıraya geriledi. Bundesliga'nın 30. haftasında Hertha Berlin, şampiyonluk yarışındaki Borussia Dortmund'a konuk olacak. Augsburg ise 30. haftada FC Köln'ü sahasında ağırlayacak.

HERTHA'NIN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
2
FRANKFURT'TAN KRİTİK ZAFER
Wolfsburg, Eintracht Frankfurt'u konuk etti. Volkswagen Arena'da oynanan mücadele, konuk ekip Frankfurt'un 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Frankfurt'a galibiyeti getiren golleri 27. dakikada penaltıdan Andre Silva ve 85. dakikada Daichi Kamada kaydetti. Wolfsburg2un tek golünü ise 58. dakikada Kevin Mbabu attı.
FRANKFURT'TAN KRİTİK ZAFER
1
6 MAÇ SONRA ZAFER

Bundesliga'da üst üste 6 maçından galibiyet çıkaramayan Frankfurt, Wolfsburg'u mağlup ederek nefes aldı ve 12. sıraya yükseldi. Wolfsburg ise son 5 maçında 2. mağlubiyetini aldı ve 42 puanda kalarak 6. sırada yer aldı. Frankfurt, gelecek hafta Werder Bremen deplasmanına konuk olacak. Wolfsburg da Frankfurt oynadıktan 4 gün sonra Werder Bremen deplasmanına gidecek.

6 MAÇ SONRA ZAFER