havadurum

Özacar "Olayın şahitleri ortadadır"

988

 18 Mart Çanakkale Zaferi Törenleri’nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´ın katılımıyla Sütlüce mevkiinde gerçekleşen ‘1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara- Çanakkale Otoyolu Kule Kazık Çakım’ törenine katılımcı listesinde ismi olmadığı için beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte alınmamıştı. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar dün, konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.  Daha önce defalarca kez yaşadıklarını ve bir kez daha tekrar eden olumsuzluğu vatandaşlarla paylaşmak üzere basın açıklaması yapma gereğini duyduğunu belirten Özacar ilk olarak;  “Çanakkale Zaferi, Türk milletinin gurur kaynağı, muzaffer tarihinin mümtaz sayfalarından biridir. Ve bu topraklarda var olmaktan, yaşamını idame etmekten onur duyan her bir Gelibolulu bu zaferin gururunu fazlasıyla yaşamaktadır. 18 Mart törenlerinde onurlandıran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım´ın katılımıyla ‘1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara- Çanakkale Otoyolu Kule Kazık Çakım’ töreni gerçekleştirildi. Gelibolu Belediyesi’ne bağlı mücavir saha içerisindeki Sütlüce mevkiinde düzenlenen bu törende bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.  Tarafımıza herhangi bir davetiye organizasyonunun yapılmadığı programa bizlerde Gelibolu halkını temsilen katılma arzusunda idik, ancak bu mümkün olmadı” dedi. 

 
“Adımızın yer almadığını söylemeleri üzerine ayrılmak durumunda kaldık”
Meclis üyeleri ile beraber tören alanına giderek programlarda yer alma taleplerine ‘uygun görülmemiştir’ şeklinde cevap verildiğini dile getiren Özacar; “Gelibolu Şehitliğinde yapılan anma programının ardından beraberimdeki iki meclis üyesi arkadaşımla tören alanına ulaştıktan sonra, yaptığımız programda yer alma talebimiz maalesef ki uygun görülmemiştir. Kapıdaki güvenlik görevlileri isim, unvan vb. tüm sorgulamalarında adımızın yer almadığını söylemeleri üzerine tören alanından ayrılmak durumunda kaldık.  Dün, sosyal medya ortamlarında adımızın olduğunu gösteren listeleri yayınlayarak, ‘Yalan söylüyorsunuz, size buradan ekmek çıkmaz’  nezaketsizliği ile açıklama yapanlara cevap verme gereğini duymuyoruz. Ama illa ki bu konuda şahit göstermemizi istiyorlar ise rahatlıkla söyleyebiliriz. Törene bizler gibi ismi olmadığı için alınmayan, hemen yanı başımızda bulunan Ak Parti Edirne İl Başkanı Sayın İlyas Akmeşe, buradan ayrılırken karşılaştığımız Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş arkadaşımız ile serzenişlerimizi paylaşırken yanımıza gelen Ak Parti eski İl Başkanı Sayın Yeşim Karadağ da bu durumun birebir görgü tanıklarından sadece üç tanesidir. Bu olayın hemen akabinde ilçe kaymakamımız Sayın Hakan Kılınçkaya’ya da tarafımızca bilgi verildiği kamuoyu tarafından bilinmelidir” dedi. 
 
“Bizim birleştiriciliğe ihtiyacımız var”
Son olarak açıklamasında; “Bizim ayrıştırıcılığa değil, birleştiriciliğe ihtiyacımız var” diyen Özacar;  “Geçmişte egemen güçlerin savaş alanı olup, son derece dramatik olayların yaşandığı bu topraklar bugün şefkatli bir ana gibi dil, din, ırk farkı gözetmeden Anadolulu Mehmet`i de, Manastırlı Hüseyin Avni`yi de,  İngiliz Tom`u da, Avustralya`lı John`u da bağrına basıyor, koynunda uyutuyor. Oysa biz ayrışıyoruz, ayrıştırılıyoruz. Sonra siperlere girin. Başınızı kaldırıp sanki savaştaymışsınız gibi bakın. Hissederseniz centilmenler savaşı gözlerinizin önünde o an cereyan eder. Mehmetçik Anzac’ı kucaklar. Düşmana bile el uzatılır. Şimdi eğer açılmış ellerden daha fazlaysa sıkılmış yumruklar birleştirmeden daha moda olursa ayrıştırmalar ve insanın yüreğinde sevgi biterse, işte cehennem orasıdır. Arıburnu, Kocadere, Conkbayırı, Çataldere. Öleceğini bile bile ülkesini savunanlar, kendi cenaze namazını kılanlar 103 yıl önce işte oradaydı. 103 yıl önce Diyarbakırlı, Edirneli, Muğlalı, Trabzonlu, Tuncelili, Konyalı oradaydı. Anadolu’dan Rumeliye, Balkanlardan Ortadoğu’ya herkes burada tekti, birdi. Bugün birileri ayrımı yaparsa 103 yıl geriden bir ‘ah’ sesi yükselir. İşte o zaman ayrım yapana ‘İncitme yazıktır atanı’ demek gerekir. O sebeple ayrışmanın esiri olmamak için, birlikteliğin eserini yazmalıyız. Bizim ayrıştırıcılığa değil, birleştiriciliğe ihtiyacımız var. Ve bizlere destek veren CHP İlçe Başkanımız Sayın Nevzat Kaya’ya ve vatandaşlarımıza teşekkür ederken, yasalar ve mevzuat çerçevesinde hiç bıkmadan, yorulmadan, usanmadan güzel Gelibolu’muz için çalışmaya devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş