Oyuncak müzesi sergisi Bafra’da açıldı

Samsun’un Bafra ilçesi HA-Bi-DER (Halkımızı Bilinçlendirme Derneği) Bafra Gençlik Merkezi’nde oyun ve oyuncak müzesi adı altında sergi açtı.

Oyuncak müzesi sergisi Bafra’da açıldı

Samsun’un Bafra ilçesi HA-Bi-DER (Halkımızı Bilinçlendirme Derneği) Bafra Gençlik Merkezi’nde oyun ve oyuncak müzesi adı altında sergi açtı. Sergiye bafra kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar’da katıldı.

programın Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Neşeli penguen anaokulu öğrencileri mini gösteri düzenledi. programın açılış konuşmasını ise HA-Bi-DER Başkanı Yaşar Önal yaptı, Önal konuşmasında, Bugün burada bilimsel bir çalışmayı, oyunlarla beraber sergilemeye çalışıyoruz dedi. Asıl amaçlarının çocuk gelişim bilimlerini Türkiye’ye kazandırmak olduğunu da söyleyen Önal şöyle devam etti, anne karnından başlayarak çocuğun gelişimi ve çocuğun beyin gelişimini sağlayarak Türk milletini yüksek beyin gücüne geçirip çocuklarımızın lider olmasını sağlamaktır dedi.

Çocuk gelişim bilinminden kimsenin haberinin olmadığını da sözlerine ekleyen HA-Bİ-DER Başkanı Yaşar Önal, toplumumuzun haberi olmadığı için, halkımıza duyurmak çok zor, bizler de bunun için bu geniş kapsamlı sergiyi toplumumuza bir adım daha yaklaşırız anlayışıyla bu sergiyi açtık. HA-Bİ-DER (Halkımızı Bilinçlendirme Derdeğimizin) üniversite ile birlikte yaptığı bütün çalışmalar burada olup çocuklarımıza armağan ediyoruz’ dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise, Sevgili Bafra Halkı ve çok sevimli Çocuklar hepiniz hoş geldiniz hepinizi sağıyla öpüyorum. Çocuk Gelişim Birimi ve Oyuncak sergisinin açılışı için beraberiz. Bafra İl seviyesinde olduğu için çok fazla Sivil toplum kuruluşu var. Ama Yaşar beyin derneği farklı yaptığı işin her kez tarafından benimsenmesi çok güzel bir duygu .
Son yılarda Eğitime çok ciddi bir önem verildi, Her yerde olduğu özellikle okul öncesi eğitim %40 %50’lilere ulaştı. Zamanla zorunlu hale gelecek mutlaka yarın bugünden daha iyi olacak diye temenni ediyorum Katılımızdan ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, bu çocuk gelişim ve oyuncak müzesinin İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Pamdomim sanatçısı Yaşar Nezih Eyüpoğlu gösteri yaptı. daha sonra protokol ve beraberindekiler çıngıraklı tahteravalli ve oyuncak sergisi açılışı yapıldı.
program yapılan ikramların ardından son buldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER