22 Eylül 2019 | Pazar

Oyun ve skor

Fenerbahçe oyuna hızlı başladı.
Dakika daha 2 olduğunda iki tane Deniz'le çok net pozisyonu değerlendiremedi.
Yediği golden sonra da çok çabuk reaksiyon verip tekrar beraberliği yakaladı.
Ondan sonraki bölümde zaman zaman Fenerbahçe telaş yapmaya başladı.
Emre oyuna girdikten sonra saha içi dizilişlerinde değişiklikler oldu. Burada Ankaragücü gibi kendi yarı alanında bekleyen takıma karşı Ersun Yanal daha esnek olmalı ve saha içi dizilişini daha önceden kapalı savunmayı açacak şekle dönüştürmeliydi.

***
Gustavo gecenin belki en iyisiydi.
Çok tutkulu oyun oynuyor. Maç içinde çoğu oyuncu onun seviyesine bir türlü gelemedi. Ne kadar doğru ve nokta bir transfer olduğunu gösterdi.
Hiç tehdit oluşturmayan ve yalnız Orgill tandanslı hücum eden Ankaragücü'ne karşı eğer rakip yarı alanda bu oyunu oynuyorsan; Dirar'ın yerine Gustavo geçmişte 20 maç oynadığı sol bekte, Dirar hücumda sağ çizgide, Deniz sol çizgide hücumda ve orta sahada Tolga+Emre ikilisi ile oynayıp, Max Kruse ve Vedat'a daha fazla hücumda top getirebilirlerdi.
Ayrıca iç saha oyunlarında böyle kapanan savunmalara karşı hücumlarda bireysellik yerine daha fazla organizasyona gidilmesi, kanatları da kullanarak hücum setlerinin daha fazla kenarlardan gerçekleştirilmesi gerek.
Ozan Tufan'ın her geçen üzerine koyarak geliştiğini görüyoruz. Sağ kenarda çok yüksek eforla hem hücum hem de savunma performansı çok iyiydi.
***

Adil Rami'nin hazır olmadığı net ortada. Yoksa kumaşı kötü bir oyuncu değil.
Ankaragücü gibi zayıf bir rakibe karşı, haftaya oynanacak Galatasaray derbisine hem hazırlık hem de adaptasyon olsun diye Serdar ile Zanka ikilisiyle maça başlanabilirdi.
Fenerbahçenin merkezden veya kenar ortalardan hem Kruse hem de Vedat Muriç'e daha fazla top getirmesi gerekir. Onların da hücum hareketliliğinin ilk üç maçtaki gibi olması şart.
Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında 30 şut attı, bunun 8 tanesi isabetliydi.
Sarı-lacivertli takım çok pozisyon ürettiği, oyunu domine ettiği bir maçta attığı 2 golden fazlasını kaçırdı.
Galip gelse de oyundaki üstünlüğünü skora tam olarak yansıtamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor