20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Rusya'da 15 yaşındaki kız 'Mavi Balina' oyunu için ölümüne atladı

İntihara sürüklediği iddia edilen 'Mavi Balina' bilgisayar oyunu bir can daha alıyordu. 15 yaşındaki genç kız oyun için boğulma tehlikesini göze alarak türbülanslı akıntıya atladı.

star.com.tr22 Mayıs 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Rusya’da genç bir kız oyunda tamamlanması gereken bir parça olarak nehre atlıyor fakat akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçiren kızı 3 kişi zorlukla kurtarıyor.

Video görüntülerinde üç kişinin genç kıza atlamaması için uyarıda bulunduğu fakat kızın bunları dikkate almadan akıntıya atladığı görülüyor. Genç kızın kurtarıldıktan sonra ise "Oyunun bir parçasıydı, adrenalin içindi" demesi büyük şaşkınlıkla karşılandı.

Grup olarak oynanan, bazı talimatların yerine getirilmesi istenen sosyal medya oyunu "Mavi Balina" daha önce bir çok vaka ile adını duyurdu.

Rusya’da 6 ay içinde 130 kişi intihar girişiminde bulundu

Yaklaşık iki yıl önce Rus sosyal medyası üzerinde ortaya çıktığı belirtilen internet oyunu, 50 talimat vererek oyunculardan bunları yerine getirmelerini istiyor. Talimatlar arasında kendine acı verme, korku filmi izleme gibi şeyler yer alıyor. Rusya'da son 6 ay içinde 130 gencin intihar olayıyla ilişkisi olabileceği gerekçesiyle "Mavi Balina" oyunu hakkında inceleme başlatılmıştı. Oyunun Rusya haricinde, Ukrayna, Kazakistan ve Kenya'da ergenlik çağındaki bazı gençlerin intiharına yol açtığı belirtildi.