|
Oyun farklı sonuç aynı

Mancini, Drogba"yı Rize"ye götürmeyerek çok doğru ama bir o kadar da cesur bir karar aldı. Deplasmanlarda kötü sonuçlar alınırken en belirgin eksiklik takımın mücadele gücüydü. Son zamanlarda fizik gücü dikkat çekici boyutta düşen Drogba sıradan bir forvete dönüştüğü yetmezmiş gibi takıma yarardan çok zarar getiriyordu. İtalyan hocanın kararındaki cesaret Fildişi Sahilli oyuncuya duyulan yanılsamalı ve koşulsuz hayranlıktan dolayı eleştiri yağmurunda kalmayı göze alabilmesiydi. Çoğu futbolseverde ve hatta Drogba"da "Ne olursa olsun Drogba sahada olmalı." gibi bir anlayış var ama futbolun gerçekleri ve gereksinimleri onun şu anki durumunun yetersiz olduğunu ortaya koyuyor. Büyük kariyerini yaparken, en fazla faydayı fizik gücünden görmüş bir forvet olan Drogba fizik gücünü kaybedince ya da farkında olmayınca sahadaki varlığının anlamı kalmıyor.

Drogba"nın yerine Umut Bulut tercihi deplasmanda takımı sertleştirmek için doğru hamleydi. Burak Yılmaz ve Umut"un hareketliliği ve hücum presi takımın orta sahasını rahatlattı. G.Saray rakibini daha önceki deplasmanlara kıyasla daha sağlam karşıladı. Fakat, bu ikilinin yaptığı top kayıpları da takımın ileriye taşınırken sıkıntı yaşamasına sebep oldu. Chelsea maçının sonradan ortaya çıkan yıldızı Yekta dün de harika işler yaptı ama Selçuk ve Sneijder"in tutukluğu, Burak ve Umut"un topla kötü ilişkisi sarı-kırmızılıların hücumunu tıkadı.

Sert bir takım, yetenekli hücum oyuncularından ve/veya duran toplardan gol beklentisi deplasman için iyi bir stratejiydi. G.Saray Chelsea maçında yaptığı gibi ama daha önceleri hiç beceremediği bir yöntem olan duran topla golü buldu. Lua Lua ve Engin Baytar"dan yoksun Çaykur Rizespor karşısında skoru korumak zor olmazdı ama net pozisyonlardaki cömertliğin ve defansın bir anlık dikkatsizliği pahalıya patladı. Uğur Tütüneker"in oyuncu tercihlerini sorgularken, sonradan giren isimlerin hazırladığı gol bu sorguyu haklı çıkardı.

G.Saray, geçmişe nispeten doğru planlamayla çıktığı, iyi oynadığı, az pozisyon verdiği ve maçı koparabilecek pozisyonlar bulduğu bir deplasmandan yine puan kaybıyla döndü. Skoru yakalamışken cömertçe harcanan net pozisyonların cezasını çekti. Sert takım olmak, skoru bulmak ve onu korumak gibi mecburiyetlerin ikisini becerdi ama maçın bittiğini düşünmek pahalıya patladı.

10 yıl önce
Oyun farklı sonuç aynı
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…