Otoyol projesinin ÇED raporu olumlu çıktı

Otoyol projesinin ÇED raporu olumlu çıktı

Delice-Samsun arasında yapılması planlanan ve Sungurlu ilçe sınırlarından geçecek yeni otoyol projesine olumlu ÇED raporu verildi.

22 Şubat 2017 - 10:29 - Güncelleme: 22 Şubat 2017 - 13:52

Çorum Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan Delice-Samsun otobanının ÇED raporuna olumlu karar verildiğini açıkladı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla otobanın ÇED raporu ile ilgili bir açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kırıkkale-Delice, Çorum Sungurlu-Alaca-Merkez-Mecitözü, Amasya-Merzifon, Samsun Havza-Kavak-Merkez ilçelerinde, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ‘Delice-Samsun Otoyol Yapımı ve Malzeme Ocakları projesi’ ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlnarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince planlanan ‘Delice-Samsun Otoyol Yapımı ve Malzeme Ocakları projesi’ Bakanlığımız tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı’ verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ'NİN YENİ ÜYELERİ SEÇİLDİ
KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ'NİN YENİ ÜYELERİ...
ÖMER VARGELOĞLU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
ÖMER VARGELOĞLU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU