Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OTOPARK YÖNETMELİĞİ ERTELENSİN

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek Otopark Yönetmeliği’nin konut maliyetlerini ciddi şekilde artıracağını belirterek, yönetmeliğin 1 yıl ertelenmesi ve yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 05:15
Kaynak: İHA
OTOPARK YÖNETMELİĞİ ERTELENSİN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, beraberinde Başkan Yardımcıları Birol Ülger, Cuma Güzel ve Aslettin Yıldız ile birlikte GAİMDER’i ziyaret etti. Ziyarette, sektörle ilgili son gelişmeler değerlendirildi. Mehmet Tahmazoğlu ziyarette, GAİMDER yönetimine, yeni dönemde de başarı dileklerini iletirken, belediyenin yapı sektörüne yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tahmazoğlu, müteahhitleri yeni imara açılan Yamaçtepe bölgesine yatırım yapmaya davet etti.

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Başkan Tahmazoğlu ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Belediye ile sektörün yararına olan her konuda rahatlıkla bir araya gelebildiklerini söyleyen Apa, son hazırlanan Gaziantep’e özgü İmar Yönetmeliğine de, Büyükşehir, İlçe Belediyeleri ve Mimarlar Odası ile uyum içerisinde çalıştıklarını hatırlattı.

“KONUT MALİYETLERİNİ ARTIRIR”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan ve 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Otopark Yönetmeliği’ne değinen İbrahim Apa, yönetmeliğin dar gelirliye hitap edecek konutlarda, ciddi maliyet artışlarına yol açacağını açıkladı. Başkan Apa “Hazırlanan yönetmelik, mevcut haliyle, maliyeti ciddi şekilde artıracak önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Şehirdeki dar ve orta gelir grubundaki insanlarımıza bu maliyeti yüklemek haksızlık olur. Otopark yapımına karşı değiliz ancak otoparkların tamamının yeraltına alınmasının da sakıncaları var. Maliyeti artırmakla birlikte, doğa şartlarından oluşacak faktörler var. Bu sakıncaları görmezden gelemeyiz. Bakanlığın istediği kriterler, enine boyuna tartışılmalı, konuşulmalı ve ortak bir uzlaşı yolu bulunmalı. Belediyelerimizle, Mimarlar Odamızla, gerekirse bir araya gelir, çalışır, Bakanlığımıza sunarız. Yönetmeliğin bu şekilde yürürlüğe girmesinin, olumsuz sonuçlar doğuracağından, en az 1 yıl ertelenmesini talep ediyoruz. Bu konuda siz yerel yönetimlerin desteğini istiyoruz” dedi.

Öneriye sıcak bakan Başkan Tahmazoğlu da, yönetmelikle ilgili Gaziantep’in bir model oluşturabileceğini belirterek, kurumların bu konuda yapacakları ortak çalışmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunabileceklerini açıkladı.

SEKTÖRÜN SORUNLARI ELE ALINDI

Ziyarette, inşaat sektörünün özellikle maliyet artışlarından kaynaklı sorunları da GAİMDER Yönetimi tarafından dile getirildi. Sektörün bundan sonraki süreçte nasıl ilerleyeceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. İmar mevzuatının yanı sıra asansör yönetmeliği ile de değerlendirmeler yapıldı.

Yamaçtepe başta olmak üzere yaptıkları çalışmalar hakkında sektör temsilcilerine bilgi veren Başkan Tahmazoğlu ise, belediyenin yeni imara açtığı bölgelerde, altyapı çalışmalarını tamamlayarak, sektörün kullanımına hazır hale getirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.