Otonom Kiralık Araçlar Çok Yakında Geliyor

11
2
1
0
0
Kendi kendini sürebilen otomobillerin kiralık araç olarak kullanılabilme hayali çok yakında gerçek oluyor.

Otonom araçlar günümüzde sadece akıllı telefonumuza, yol yardım servisine veya otopark kumandaları gibi basit şeylere bağlılar. Bağlı olmaları sebebiyle de araçlarımız ancak bağlı oldukları cihazın kapasitesinde işlemleri gerçekleştirebiliyor. Uzmanlara göreyse bu çok yakın bir gelecekte tamamen değişecek.

Kiralık araçların sadece müşterilerin akıllı telefonlarına değil aynı zamanda kiralayıcı şirketin sistemine de bağlı olacağı söyleniyor. Sisteme bağlı otonom araçların yakıt seviyesini, lastiklerin hava basıncını ve yol durumunu görevliye bildirmesiyle beraber araç filosunda maliyetlerin azaltılması ve müşteriden gelen talebin düzgün bir şekilde yönetilmesi mümkün oluyor.

Otonom kiralık araçların kullanım alanına örnek olarak havalimanları veriliyor. Kiralık araçla havalimanına gelen müşteri, aracı bıraktıktan sonra araç kendi kendini sürecek yakıtını alacak ve yıkama işlemlerini de gerçekleştirip bir sonraki müşteriyi almak için tekrar alım noktasına intikal edecek. Otonom özellikli kiralık araçların tanıtılmasının araçalara yavaş yavaş eklenecek yeni özelliklerle veya pahalı ve tam otonom bir şekilde özel müşterilere sunulacağı iddiaları bulunuyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/on-demand-autonomous-car-rental-is-closer-than-you-think/
11
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
0
0