Otomotiv sektörünü de kapsayan ÖTV ve KDV indirimleri ikinci kez uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 31 Mart’a kadar geçerli olacak vergi indirimlerinin 30 Haziran 2019 tarihine kadar sürdürüleceği belirtildi. Buna göre, motor hacmi 1600 cc altında ve ÖTV matrahı 70 bin TL altındaki otomobillere uygulanan yüzde 45 oranındaki ÖTV yüzde 30 ve 1600 cc altındaki motor hacmine sahip, ÖTV matrahı 70 bin TL ile 120 bin TL aralığında olan otomobillere uygulanan yüzde 50 oranındaki ÖTV ise yüzde 35 şeklinde uygulanmaya devam edecek. Ticari araçlardan alınan %18 KDV oranı ise 30 Haziran tarihine kadar %1 olarak uygulanacak.

Peki otomotiv sektörü bu konuyla alakalı neler söyledi, işte sektörün önde gelen yöneticilerin ÖTV ve KDV indiriminin uzatılmasıyla alakalı yorumları.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklaması;

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, tapu harcı, otomobil, mobilya, konut, motosiklet ve ticari araçlarda KDV ve ÖTV indirimlerinde süre uzatımı kararı için, “Süre uzatımı kararında iki önemli mesaj var. Birincisi, seçim sonrası dönemi de kapsayan bu kararla iç talepte oluşabilecek dalgalanmalar bertaraf edildi. İkincisi ise hükümet, ekonominin nabzını hassasiyetle takip ettiğini bir kez daha teyit etti. Manipülatif çevrelere geçit verilmedi.” dedi.