Otomobilden çıkmışlardı... Gidecekleri adres belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Otomobilden çıkmışlardı... Gidecekleri adres belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 09:46

Mersin Limanında 4 gün önce, ABD’den gelen bir gemide ele geçirilen ve aralarında, ‘hayalet silah’ olarak da bilinen Glock marka tabancanın da olduğu 47 silah ilgili soruşturmanın detaylarına Hurriyet.com.tr ulaştı. İki otomobile zulalanmış halde gönderilen silahlar Habur Sınır Kapısı’nda Iraklı bir kişi tarafından teslim alınacaktı. Söz konusu silahları ABD’de gönderen kişi ise bir başka Iraklıydı. Mersin merkezli bir nakliye firması sahibi ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler dün adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ABD’de Ekim ayı ortasında yola çıkan SATIE isimli gemi 19 Kasım’da Mersin Limanına ulaştı. Gemide onlarca konteyner dolusu yük bulunuyordu. Anılan

Otomobilden çıkmışlardı... Gidecekleri adres belli oldu

konteynerların birinde ise ikinci el iki otomobil bulunuyordu. Anılan iki otomobil, alınan bir ihbar sonrası X-Ray cihazından geçirildi. Yapılan inceleme sonrası iki otomobilin çeşitli yerlerine zulalanmış 47 Glock marka silah bulundu. Ele geçirilen silahlardan sonra soruşturma derinleştirildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Söz konusu malın gönderildiği firma ve bu firmanın gümrük işlerini yapan toplam 4 kişi gözaltına alındı. Savcılık 4 şüpheliden A. G., Ş. B., M. Z. A.’yı adli kontrol şartı ile serbest bırakırken ABD’den gelen iki otomobilin taşımacılığını yapacak olan Mersin’deki firmanın sahibi F. A.’yı ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti. Mersin 2. Sulh Ceza Hâkimliği, F. A.’yı da ifadesini aldı. A., gelen araçlarda silah bulunduğuna dair bilgisinin olmadığını söyledi. A. adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Haberin Devamı

KAPIDAN TESLİM ALACAKTI
Soruşturma kapsamında edinilen bilgilere göre, 3-4 ay kadar önce ABD’de yaşayan Iraklı Radwan isimli bir kişi F. A. ile temasa geçti. Radwan, A.’ya, Irak’ta bulunan kardeşi Said’e iki otomobil göndermek istediğini belirtti. İkili yaptıkları görüşme sonrası iki otomobilin Mersin’den Irak’a taşınması konusunda anlaştı. Belgelere göre, malın göndericisi firma olarak ABD’de bulunan A. Express Corp. isimli firma yer aldı. Alıcı firma olarak ise F. A.’nın şirketi A. Uluslararası Nakliye şirketi yer aldı. Söz konusu otomobillerin teslim edileceği yer olarak ise Habur Sınır Kapısı belirlendi. 47 Glock marka silahın bulunduğu iki otomobili de Radwan’ın ‘Kardeşim’ diye tanıttığı Said isimli kişi teslim alacaktı.

Otomobilden çıkmışlardı... Gidecekleri adres belli oldu


Haberin Devamı

O ARAÇLARIN İÇİNDE DE Mİ…
Konuya yakın bir kaynak, söz konusu iki otomobilin X-Ray cihazında geçirilmesi sayesinde bu silahların yakalandığına işaret ederek “Bugüne kadar, ABD, Kanada gibi ülkelerde gelen mallar transit olarak Irak’a binlerce TIR ile taşınmış. Bu TIR’ların her birinde de en az 3-4 otomobil bulunuyordu. Bu son yakalama göz önüne getirildiğinde, giden TIR’lar için de ciddi kuşkular oluşuyor” dedi.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!