OSD'de Haydar Yenigün dönemi

Otomotiv Sanayii Derneği’nin başkanı Haydar Yenigün oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Otomotiv sanayinin çatı kuruluşu Otomotiv Sanayii Derneği’nda (OSD) bayrak değişimi yaşandı.

2010 yılından bugüne OSD Başkanı olan Kudret Önen, görevi Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e devretti.

Böylece başkanlık yeniden Ford Otosan temsilcisine geçmiş oldu.

Daha önce de dönemin Ford Genel Müdürü Turgay Durak, OSD Başkanlığı koltuğunu Otokar ekolünden gelen Kudret Önen’e bırakmıştı.

1974 yılında kurulan OSD, global birer oyuncu olan 14 üye ana sanayi firması ile Otomotiv Sanayii’ni geliştirmeye yönelik çalışmalarını 44 yıldır sürdürüyor.

30 yıldır Otosan'da

OSD'ye başkan olarak seçilen Haydar Yenigün, iş yaşamına 1987 yılında Otosan’da atölye mühendisi olarak başladı. Askerlik hizmetinin ardından eğitim için yurtdışına gitti ve 1992 yılında proje mühendisi olarak geri döndü.

1997 yılında Ford Otomotiv San. A.Ş. Kocaeli Fabrikası projesinde, Proje Lideri olarak görev yapmaya başladı. 1999 yılında Kocaeli Fabrikası’na Kaynak Alan Müdürü olarak atandı ve bu görevi 2007 yılına kadar sürdürdü. 2007 yılından itibaren ise Genel Müdür Yardımcılığına atanarak Ford Otomotiv San. A.Ş.‘de Kocaeli Fabrika Müdürü olarak görev yaptı. Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay'ın ani bir kalp krizi nedeni ile yaşamını yitirmesi sonrası 2012 yılı başında genel müdür oldu.

1964 İstanbul doğumlu olan Yenigün, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, 1987 yılı mezunu. Evli ve bir çocuk babası olan Yenigün ileri seviyede İngilizce biliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir