26 Nisan 2024 Cuma

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN YANINDAYIZ

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN YANINDAYIZ

Isparta

Tüm Baro Başkanlarından ortak açıklama

OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ!

Isparta Baro Başkanı Ünsal Çankaya’nın da imza koyduğu ortak açıklama şöyle:

“Aksaray Mehmetçik İlkokulu`nun bazı velilerinin, özel eğitim sınıflarındaki otizmli öğrencilere karşı eylem yaptığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Otizmli çocukların, kendi çocukları ile aynı okulda öğretim görmelerine karşı çıkan velileri, öncelikle kınıyoruz.

Tüm çocuklarımızın çok değerli olduğunu, insanların hiçbir sınıflandırmaya tabi tutulmadan ve ötekileştirilmeden bir arada yaşayabilme arzusu ve erdeminin ancak okul sıralarında kazandırılabileceğini, böylesine hassas bir konuda ayrımcılık yapmanın, toplumda derin tahribatlara yol açacağını hatırlatıyor, tüm okullarda otizmli çocuklarımızın eğitimi için gerekli şartların sağlanarak, ayrımcılığa yol açan her türlü uygulamaya son verilmesi gereğinin altını çiziyor ve tüm çocuklarımızın toplumumuzun bir parçası olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Yaşanan bu üzücü olayla ilgili sorumluların tespiti için başlatılan soruşturma sonucunu beklemekle birlikte, bu olayın takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.

Unutulmamalıdır ki, otizm eksiklik değil farkındalıktır, bizler de otizmli çocuklarımızın farkındayız ve onların yanındayız.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz...”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

08 Kasım 2019 Cuma 12:53

Otizm bir hastalık değil farklılıktır. Einstein, Newton ve Bach, otizmin bir türü olan asperger sendromuna sahiptir. Yani görüldüğü gibi bu çocukların büyük bir bilim adamı olma ihtimali ile bunları yuhalayanların ve çocuklarının bilim adamı olma ihtimali arasında devasa bir fark vardır.

bir dost

08 Kasım 2019 Cuma 12:17

Otizm ile ilgili ne kadar az bilgi sahibi olduğumuzun bir kanıtı da haberiniz haberdeki görsel bir otizm değil down sendromlu bir çocuğa iattir

İstanbul dan bir okur.

08 Kasım 2019 Cuma 11:47

Ne ayıp ne kadar günah. Baş örtüsü yasağı için kıyametler koparıp ,Yaradan'dan ötürü yaratılanı severiz laflarıyla sempati toplamaya çalışan insanların böyle tavırları çok üzücü. Onlara sahip çıkmazsanız kime yardım edeceksiniz. Kitabımız demez mi ihtiyaç sahiplerine yardım edin diye? Yardım deyince neden aklımıza hep para geliyor. Çocukların ,he'mde erkek çocuklarının ırzına geçildi gık çıkmadı bu ülkede. Şimdi engelli çocuklarımıza resmen şiddet uygulanıyor yine mi tepkisiz kalacağız.

Kaya

08 Kasım 2019 Cuma 10:43

Otizmli bir şahsı Baroya çalışan olarak alır mısınız alırsanız Otizmli çocukların yanında olursunuz yoksa. Boşş

AGA

08 Kasım 2019 Cuma 10:34

HELAL OLSUN SİZE HELAL BE

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR