Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ilçede bir oteller bölgesi planlandığını dile getirdi. Kurt bu çalışmaya başlamak için ise 1/50'binlik planın tamamlanmasını beklediklerin dile getirdi.
Çınarcık Belediyesi ilçede duyulan otel ihtiyacının karşılanması amacıyla bir planlama yapıyor. Nato Yolu üzerinde yer alan devasa arazilerin oteller bölgesi haline dönüştürülmesi ve bu bölgelere büyük otel zincirlerinin yatırım yapması için görüşmeler planlanıyor. Ancak bu çalışmaları yapılabilmesi için 1/50 binlik planın tamamlanması bekleniyor. Ardından alt ölçekli planlarda bölge meclise gelerek turizm tesis alanına dönüştürülecek. Konuyla ilgili bilgi veren Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, " Bizim normal şartlarda ilçe merkezinde yerimiz kalmadı. Nato yolundan girildiğinde Yalova Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu bölgede bir kaç büyük arazi var. Bu araziler vatandaşlara ait. Onlar ise burada otel yapılmasını istiyorlar. Bize de bu bölgenin oteller bölgesi olarak değerlendirmemiz yönünde taleplerini ilettiler. 1/50 binlik planda da bu bölgenin otel yapılması için turizm tesis alanı olarak yer almasını istedik. Burada oteller yapılırsa bölgeye sıcak su taşımak istiyoruz. Bunu da muhtemelen otelcilerle birlikte sıcak suyu çıkartarak yapacağız. 1/50 binlik planın Haziran ayı gibi tamamlanması bekleniyor. Bu plan askıya çıkıp onaylandıktan sonra Ağustos ayı gibi bu çalışmaya başlayacağız. Çınarcık ilçesinde otel yok. Apart oteller var. Büyük otellere ihtiyaç duyuyoruz. Bu eksiğimizi o bölgenin oteller bölgesine dönüştürülmesi ile ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.
Sıcak su aranacak
Projede termal sıcak su araması da yer alıyor. Zira eski belediye başkanlarından Ahmet Yaşar Birinci döneminde yapılan ve bölgede sıcak su rezervi bulunduğunu gösteren bir çalışma mevcut. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt bu konuda ise, "Belediye olarak biz tek başımıza bir sıcak su sondaj çalışması hedeflemiyoruz. Oteller bölgesi hayata geçirildiğinde otelcilerimizle birlikte bu çalışmayı yapabiliriz. Ben sıcak suyun ilçenin yaz kış bir turizm merkezine dönüşmesini sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim