0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mart 2017 Salı 17:21:00 - Güncelleme:28 Mart 2017 Salı 17:23:00

ÖSYM YGS 2017 sonuçlarını açıkladı

ÖSYM YGS 2017 sonuçlarını bugün açıklayacağını duyurmuştu. ÖSYM konuyla alakalı olarak,sistemde oluşan yoğunluk nedeniyle sorun yaşandığını, YGS sonuçlarının bugün mutlaka duyurulacağını açıklamıştı. ÖSYM YGS sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuc.osym.gov.tr'den sonuçlara ulaşabilir.

 

ÖSYM YGS sonuçlarını açıkladı. Adaylar http://sonuc.osym.gov.tr 'den sonuçlara ulaşabilir.

 

Adaylar sosyal medyadan tepkilerini dile getirirken ÖSYM'den açıklama geldi. ÖSYM YGS sonuçlarındaki gecikmeyle alakalı olarak sistemde oluşan yoğunluk nedeniyle veri girişinde sorun yaşadıklarını, sonuçların bugün mutlaka duyurulacağını belirtirken adayları sisteme yüklenmemeleri konusunda da uyardı.

 

YGS sonuçları sorgulama işlemini adaylar https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numaraları ile yapacak.
 

YGS’de en az bir puan türünden 150 ve üzeri puan alan adaylar ikinci sınav olan LYS'ye giriş hakkını elde etmiş olacak. Ancak adayların dört yıllık bir üniversite tercihi yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor.
 

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer alıyor. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltiliyor.

Sınavda adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.
 

YGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

YGS'de doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her dört yanlış için bir doğru cevap düşülecek. 
 

Ardından son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.
 

Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Daha sonra hesaplanan standart puanlar ve ÖSYS kılavuzu Tablo 1’deki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacak.


AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX