'Osmanlı Subayı' filmi 10 Mart'ta ABD'de gösterilecek

'Osmanlı Subayı' filmi 10 Mart'ta ABD'de gösterilecek

Çekimleri Kapadokya'da yapılan The Ottoman Lieutenant (Osmanlı Subayı) adlı filmin gösterimi için geri sayım başladı. 10 Mart'ta ABD'de gösterime girecek yapımın başrollerinde Michiel Huisman ve Hera Hilmar var. Yapımın öne çıkan oyuncuları ise Ben Kingsley, Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem.

Türk bir subay ile ABD'li hemşirenin Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşadığı aşkı anlatan The Ottoman Lieutenant (Osmanlı Subayı) filmi 10 Mart'ta ABD'de gösterime giriyor. Joseph Ruben'in yönetmenliğini yaptığı filmde başroldeki  Hollandalı aktör Michiel Huisman, teğmen İsmail karakterini canlandırıyor. Huisman, dünyanın ilgiyle takip ettiği 'Game of Thrones'ta Daario Naharis rolünde. 'Da Vinci's Demons' dizisinde de rol alan İzlandalı aktris Hera Hilmar ise hemşire Lillie karakterine hayat veriyor. Filmde ünlü Oscarlı oyuncu Ben Kingsley de rol alıyor. Türk oyuncular arasında ise Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem öne çıkıyor. Haluk Bilginer, Osmanlı ordusundan 'Halil Bey', Selçuk Yöntem ise 'Melih Paşa'yı oynuyor.

17-02/23/372716_m1473545734.jpg

DOĞU ANADOLU'DA GEÇİRİYOR

Filmin konusu Birinci Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da geçiyor. O sırada yaşananlar ABD'li bir hemşirenin gözünden aktarılıyor. Ülkesindeki adaletsizlikler sebebiyle hayal kırıklığına uğrayan, ABD'li doktor Jude (Josh Hartnett) ile tanıştıktan sonra onun Osmanlı İmparatorluğu’ndaki görevine yardımcı olmak için ABD'yi terk eden idealist genç kadın Lillie’nin (Hera Hilmar), gönüllü olarak Türkiye'ye geliyor. Tüm dünyanın savaşa sürüklendiği bir ortamda Osmanlı subayı olan İsmail’e (Michiel Huisman) aşık oluyor. Savaş koşullarının kötüleşmesiyle birlikte artık Lillie, kendisi için mi, yoksa başkaları için mi yaşayacağına karar vermek zorunda kalıyor.

CANLI YAYINDA ANLATTI

Filmin başrol oyuncusu Michiel Huisman, dün ABD televizyonlarında yayınlanan 'Live with Kelly' programına katıldı, filmle ilgili soruları da yanıtladı. Huisman, filmin çekimlerinin iki yıl önce tamamlandığını; Türkiye'de Kapadokya'da ve birkaç gün de İstanbul'da güven içinde yapıldığını söyledi. Filmden birkaç dakika görüntünün de gösterildiği programda filmin 10 Mart'ta ABD'de gösterime gireceği de belirtildi. Filmin Türkiye'de ne zaman gösterime gireceği henüz belli değil.

17-02/23/the-ottoman-lieutenant.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN