OSMANLI OCAKLARI ELÂZIĞ İL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ORHAN ÇİMTAY GETİRİLDİ

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Keman Sanatçısı Orhan Çimtay Osmanlı Ocak'ları İl Başkanlığı tarafından İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

OSMANLI OCAKLARI ELÂZIĞ İL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ORHAN ÇİMTAY GETİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çimtay; “O yıllarda sazende (udi) ve hanende olarak E.M.K ' nın konser faaliyetlerinde görev aldım. Lise tahsilimi Elazığ Balakgazi Lisesinde tamamladım. 2003 yılında Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavını 3. olarak kazandım. Lisans eğitimim boyunca Şanlıurfa ili sıra gecesi topluluklarında "keman" sanatçısı olarak görev yaptım. 

Üstad, rahmetli Kazancı BEDİH ile az da olsa meşk etme ve tecrübelerinden istifade etme şerefinde bulundum. Yine Mehmet NACAK, Bakır KARADAĞLI, Halil ALTINGÖZ gibi çok değerli hocalardan feyz aldım. 2004-2005 yılları arasında Şanlıurfa Gençlik Merkezinde "keman" ve "bağlama" eğitmeni olarak görev aldım. 2005 yılında Antalya'da düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Ses ve Saz yarışmasında enstrüman dalında Türkiye 1.’si oldum. Aynı süreçte birçok sıra gecesi albümüne müzik yönetmenliği ve keman icracısı olarak katkıda bulundum.

Harran Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü 3. sınıfta terk ederek memleketime geri döndüm. Bu kararı almamdaki en önemli etken klasik batı müziğine olan ilgisizliğim idi. 

2007 yılında Elazığdaki genç müzisyenlerle "İnci Taneleri" adında bir saz topluluğu kurduk. 2007-2009 yılları arasında faaliyetler gösteren bu topluluğun şeflik görevini bizzat yürüttüm. 6 adet il içi 2 adet il dışı olmak üzere toplam 8 konser gerçekleştirdik. 2009 yılında Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarına girmeye hak kazandım. Aynı yıl Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği korosunda "misafir" keman ve viyola sanatçısı olarak göreve başladım. 2010 - 2013 yılları arasında Kanal 23 kanalında yayınlanan "Dost ile Sohbet" programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendim. Lisans eğitimimi bölüm 3.’sü olarak tamamladım. Bu süreçte beste çalışmalarına başladım. Üstad Orhan Gencebay tarafından "serbest çalışmalar" olarak nitelendirilen tarzda bestelediğim eserlerden 3 tanesi ulusal albümlerde yer aldı. Bu vesile ile MESAM üyeliğine kabul edildim. 2014 yılında Elazığ Belediyesi tarafından desteklenen "Harput İlahileri" ulusal albümünün müzik yönetmenliğini yaptım. 

2015 yılında TRT Müzik kanalında yayınlanan "Bir Barak Bir Hoyrat" programında keman sanatçısı olarak görev aldım. Musıki serüvenimin başından bu zamana kadar İbrahim Tatlıses, İzzet Altınmeşe, Mehmet Erdem, Sezen Aksu, Muazzez Abacı gibi birçok sanatçıya eşlik etme fırsatı buldum. Halen Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda keman ve viyola sanatçısı olarak görev yapıyorum.”

ORHAN ÇİMTAY KİMDİR?

5 Temmuz 1985 yılında Elazığ'da doğdu. İlk orta öğrenimini Elazığ’da tamamladı. Halen Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefliğini yürüten babası Kenan ÇİMTAY ve Elazığ Musıki Konservatuvarı (E.M.K) vesilesi ile müzik yolculuğuna başlamış oldu.