HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Ekranların reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul’u izledikten sonra Osmanlı Devleti kurucularından Ertuğrul Gazi’nin kıyafetlerini giyen Hamza Çukur ilçeye gelerek 15 Temmuz törenlerine katılacak.

Giresun’dan yola çıkan ve Türkiye’deki türbeleri gezmeyi amaçlayan 62 yaşındaki Hamza Çukur’un duraklarından biri de Osmanlı kenti Tosya oldu. İlçede yatır ve türbelerde dua eden Çukur’u gören çarşı esnafı yaşlı adama büyük ilgi gösterdi. Şehreküstü Mahallesi muhtarı Hüseyin Yörük’ün misafiri olan, Hamza Çukur esnaf ile birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

Osmanlı Devleti’ni çok sevdiğini dile getiren Çukur, “Ben Osmanlıyım. Osmanlı’yı bilmek, tanımak ve tanıtmak istiyorum. Hastalığımdan kurtuldum. Türkiye’de çok il gezdim. Türbelerde dua ettim. Tüm Türkiye’deki türbeleri gezmeyi hedefliyorum” dedi.

Çukur, "Diriliş Ertuğrul" isimli diziden çok etkilendiğini, yaklaşık bir yıldır gezdiğini ve Ertuğrul Gazi gibi giyindiğini belirtti.2 yıl önce felç geçiren ve sağlığına kavuşunca kendisini türbelerde dua etmeye adadığını söyledi. Çukur, "Bundan önce felçliydim. Allah tarafından yürümeye başladım ve türbeleri gezmek istedim. Osmanlı Devletini seviyorum özellikle de Ertuğrul Gazi'ye muhabbetim daha fazla. Diriliş Ertuğrul dizisinden etkilendiğim için bu kıyafetleri giydim. Tarihi sevdiğim için türbeleri geziyorum. Tosya’da bir Osmanlı şehri olduğu için buraya geldim.15 Temmuz Hain Darbe girişimi yıldönümü törenlerinde Tosya’da olacağım ve kutlamalara katılacağım’’ dedi.





  (SDA-

Editör: TE Bilisim